Leylekler Bu Köyü Çok Sevdi - Son Dakika
Güncel

Leylekler Bu Köyü Çok Sevdi

Leylekler Bu Köyü Çok Sevdi

Avrupa Leylek Köyü unvanını 2011 yılında kazanan Bursa'nın Eskikarağaç Köyü, 9'uncu Leylek Şenliği'ne ev sahipliği yaptı.

02.06.2013 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Leylek Köyü unvanını 2011 yılında kazanan Bursa'nın Eskikarağaç Köyü, 9'uncu Leylek Şenliği'ne ev sahipliği yaptı.

Eskikarağaç'ta güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen ziyaretçiler, elektrik direkleri ve bacalarda yaşayan leylekleri gözlemlemenin yanı sıra açılan stantlarda alışveriş yaparak bölgenin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Uluabat Gölü'nü tanıtarak bölgedeki ekolojik yapı ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen şenlik bu yıl, İstanbul'da başlayan toplumsal olaylar nedeni ile fener alayı ve halk konserlerinin iptal edilmemesiyle geçmiş yıllara oranla sade geçti. Ancak Eskikaraağaç Köyü yine de doğa severlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Etkinlik, Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı, Proje Sorumlusu Franziska Arıcı ve Bursa Doğader yöneticisi Mehmet Kartal'ın da yer aldığı Türkiye Leylek Korumacıları Buluşması çalıştayı ile başladı. Gün boyu süren oturumlarda Uluabat Gölü ve çevresini tehdit eden sorunlara dikkat çekildi.

Çalıştayda, leyleklerin ölümüne neden olan elektrik tellerinin kaplanmasıyla ilgili önlem alması istenen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nden (UEDAŞ) bir temsilci oturumlara katıldı. Çalıştay katılımcıları UEDAŞ' ın konuya ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Çalıştayda ayrıca Almanya'da uygulanan leylekleri koruma yönetmeliğinin bir benzerinin hazırlanarak bakanlığa sunulması kararlaştırıldı.

BOZBEY'DEN, ESKİKARAĞAÇ NİLÜFER'E BAĞLANSIN ÖNERİSİ

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ve Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'in de katıldığı şenlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Eskikaraağaç Köyü'nün sahip olduğu ekolojik değeri ve karşılaştığı tehditlere dikkat çekmek için 9 yıl önce Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi öncülüğünde pek çok kurumun desteğiyle bu şenliği başlattıklarını vurguladı.

Bozbey "Köyün daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için tanıtım atağına ve yatırıma ihtiyacı var. Yeni bir düzenleme ile Eskikarağaç'ın Nilüfer sınırlarına dahil edilmesi sağlanırsa biz Nilüfer Belediyesi olarak ekolojik dengeleri gözeterek insanlarımızın burada çok daha nitelikli vakit geçireceği düzenlemeler, hatta belki burada konaklayabileceği tesisler yapabilir, yaptırılmasına zemin hazırlayabiliriz" dedi.

Protokol üyeleri ve şenlik katılımcıları törenin ardından Nilüfer Belediyesi'nin çocuklar için oluşturduğu karikatür ve drama atölyelerini ziyaret etti. Konuklar daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar İkinci Müdürlüğü tarafından köy çevresinde kurulan kamera sistemi ile yaban hayatı ve leyleklerin doğal yaşamını ekranlardan izleme fırsatı buldu. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Leylekler Bu Köyü Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement