Leylekler, Sedaş'a Zor Anlar Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

Leylekler, Sedaş'a Zor Anlar Yaşatıyor

Leylekler, Sedaş\'a Zor Anlar Yaşatıyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.ş'nin (Sedaş), Enerji Nakil Hatlarında İletkenlerin ve Direklerin Üzerine Konarak Göç Yolunda Dinlenen ve Mola Veren Leyleklerle Başı Dertte.

20.08.2007 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ), enerji nakil hatlarında iletkenlerin ve direklerin üzerine konarak göç yolunda dinlenen ve mola veren leyleklerle başı dertte.

SEDAŞ arıza ekiplerini uğraştıran elylekler, arızaya neden oldukları bölgelerde elektrik abonelerinin elektriksiz kalmasına da yol açıyorlar. SEDAŞ yetkilileri, "Bazı vatandaşlarımıza kuşların arızaya neden olduğunu ve enerji kesintisinin bundan kaynaklandığını söylediğimizde tepki alıyoruz ve kuşlar nasıl oluyor da rızaya yol açıyor soruları ile karşılaşıyoruz" dediler.

Yetkililer, kuşların kanatlarını açarak izalatörlere bağlı iletken teller ile demir direk arasında temas sağladığını ve kısa devreye yol açtığını veya kanat boyu geniş olan leylek gibi kuşların iki iletken arasında kanatlarıyla köprü vazifesi görerek, kısa devreye yol açması sonucunda, arızalara neden olduğunu kaydettiler.

SEDAŞ yetkilileri, "Kuşların oluşturduğu arızalardan öncelikle SEDAŞ mağdur oluyor. Çünkü abonelerimize kesintisiz enerji verme yönündeki amacımıza ulaşmada olumsuz yönde etkileniyoruz. Kuş kökenli arızaların giderilmesi sırasında abonelerimiz de enerjisiz kalarak olumsuz yönde etkileniyor. Havai hatların dış etkenlere açık olması, bu tür arızaların olmasına da yol açıyor" diye konuştular.

(MK-AK)

20.08.2007 16:59 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Leylekler, Sedaş'a Zor Anlar Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement