Lezzet festivali "Konya GastroFest" başladı - Son Dakika
Güncel

Lezzet festivali "Konya GastroFest" başladı

Konya'nın yemek kültürünün tanıtılmasının yanı sıra Türkiye'nin farklı lezzetlerinin de görücüye çıkacağı"Konya GastroFest" başladı.

01.10.2021 20:48  Güncelleme: 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın yemek kültürünün tanıtılmasının yanı sıra Türkiye'nin farklı lezzetlerinin de görücüye çıkacağı"Konya GastroFest" başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesince Ecdat Bahçesi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek festivalin açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Konya GastroFest"in Konya ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Yemek ve sofra kültürünün başlı başına bir medeniyet olduğunu belirten Usta, şu değerlendirmede bulundu:

"Evlerimizde her gün özellikle tüm ailenin toplandığı akşam yemeği sofralarından, özenle hazırlanıp, özenle ikram edilerek ailenin birlik ve bütünlüğünü arttırıcı ve medeniyetimizi devam ettirici hoş sohbetlerin yapıldığı sofralarımızdan bahsediyoruz. Sadece yemeklerin paylaşıldığı değil, günün heyecanının, sıkıntısının, keyfinin, her şeyinin paylaşıldığı sofralarımızdan bahsediyoruz. Bugün biz de Konya'da aramızda bulunan şeflerimiz sayesinde pek çok farklı lezzetleri, pek çok farklı AŞ ve yemeği paylaşacağız, dostluklarımızı arttıracağız, tanışıklıklarımızı arttıracağız."

Festivalin birçok hayırlı gelişmeye vesile olacağını inandığını dile getiren Usta, "Konya'nın yemek kültürünün aslında pek çok dünya mutfağıyla yarışabilecek düzeyde zengin, başarılı olduğunu göstereceğiz. Bu vesileyle hem ülkemizde hem de uluslararası platformlarda tanıtmak için imkan ve fırsat oluşturmuş olacağız. Bu festival için hazırlık yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Usta, festivalle, unutulmuş lezzetlerin yeniden tanıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın bu festivale ilgi göstermelerini istiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş olan yemeklerimizle ilgili etkinliklerin de olduğunu bildiğimiz için bütün gençlerimizi ve çocuklarımızı festivalimize davet ediyoruz. Umarım herkesin karnının doyduğu kadar gönlünün de doyduğu, muhabbetlerin, dostlukların arttığı bir festival olur. Gönül doyurmak en önemlisi. Karnımızı bir şekilde doyuruyoruz ama asıl olan gönülleri doyurmak. Gönülleri doyurmanın da en önemli yolu herhalde birbirimize olan sevgimizi muhabbetimizi, birbirimize yaptığımız ikramlarımızla anlatmak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan komşu illere davet

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da festivalin ilk gününde gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Altay, Konya mutfağının ülkenin en önemli mutfaklarından biri olduğuna değinerek, şöyle dedi:

"Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin bu alandaki birikimini dünyaya açmak, Konya mutfağının daha fazla tanınmasını sağlamak amacıyla gastronomi alanındaki çalışmalarımıza büyük bir önem veriyoruz. Bir taraftan da Konya'mızın bu zenginliklerini tescil etme adına coğrafi işaretli ürünlerimizin başvurularını gerçekleştirdik. Başvurusunu yaptığımız 51 ürünümüzün 21'inin tescili gerçekleşmiş oldu. İnşallah 30 ürünümüzle ilgili süreç devam ediyor. Ayrıca 35 yeni ürünle ilgili başvuruyu tamamladığımızda 100'e yakın coğrafi ürün başvurumuzu gerçekleştirmiş olacağız. Biz bu ürünlerin bir kısmını Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya Mutfağı ve Kafem'lerimizde misafirlerimize sunuyoruz. İnşallah yeni hizmete sunacağımız tesislerle, bu zenginliğimizi Konya'dan tüm dünyaya sunmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

"Konya GastroFest"in sadece Konyalılar için düzenlenmediğine dikkati çeken Altay, "Özellikle bölge coğrafyamızda bulunan komşu illerimizden misafirlerimizi de buraya beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle Ankara'dan, Aksaray'dan, Karaman, Niğde, Nevşehir, Eskişehir, İstanbul'dan, tüm gönül coğrafyasından misafirlerimiz için bütün hazırlıklarımızı tamamladık Onları aramızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da bir konuşma yaparak, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hafta sonu da devam edecek festivalde ziyaretçiler, alana kurulan stantlarda Konya mutfağı ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden yemekleri deneyimleme imkanı bulacak.

Lezzet festivali "Konya GastroFest" başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lezzet festivali 'Konya GastroFest' başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.


Advertisement