Lg G7 Thinq Tanıtıldı, Merak Edilen G7 Thinq Özellikleri Neler? - Son Dakika
Teknoloji

Lg G7 Thinq Tanıtıldı, Merak Edilen G7 Thinq Özellikleri Neler?

Lg G7 Thinq Tanıtıldı, Merak Edilen G7 Thinq Özellikleri Neler?

LG G7 ThinQ yapay zeka entegrasyonuyla muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunuyor!

05.05.2018 03:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LG G7 ThinQ yapay zeka entegrasyonuyla muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunuyor!

LG'nin yeni amiral gemisi nihayet tanıtıldı ve merak edilen özellikleri gün yüzüne çıkmış oldu. Çentikli ekranı yapay zeka entegrasyonu ile kullanıcı deneyimini üst seviyeleri çıkarmayı hedefleyen yeni modelin ayrıntıları burada.

LG'nin ThinQ yaklaşımını benimseyen ilk G serisi akıllı telefonu LG G7 ThinQ'in güçlü işlemcisi, süper parlak 6.1 inç QHD+ekranı,ses kalitesi ve akıllı kamerası gibi özellikleri üst seviye akıllı telefon kavramının temelini yeniden şekillendiriyor.

LG Electronics (LG), odağına aldığı yapay zeka bağlantısıyla akıllı telefon kullanımına yepyeni bir boyut kazandıracak birinci sınıf akıllı telefonu LG G7ThinQ'in Newyork'ta tanıtımını gerçekleştirdi. LG G7 ThinQ'in süper parlak 6.1 inç QHD+ ekranı, Boombox Hoparlör ile sunduğu ses kalitesi ve akıllı kamerası gibi özellikleri ile üst seviye akıllı telefon kavramının temelini yeniden şekillendiriyor.

Qualcomm® Snapdragon ™ işletim sistemi ile güçlendirilen LG G7ThinQ'de 4GB/ 6GB RAM ve 64GB/ 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. LG G7 ThinQ, 6.1 inçlik süper parlak ekranı, önceki modelinden yaklaşık yarım santim daha büyük olmasına rağmen tek elle kullanmayı mümkün kılıyor. Toz ve su geçirmezlik konusunda IP68 sertifikasına sahip olan LG G7 ThinQ, zorlu ortamlarda ekipman performansını değerlendirmek için ABD askeri tarafından hazırlanan MIL-STD 810G testlerine göre tasarlandı.

LG G7 ThinQ'in yenilenen kamerası daha akıllı

LG G7 ThinQ, 8MP çözünürlüklü ön kamerası ile 16MP çözünürlüklü iki arka kamerasında daha fazla ayrıntı yakalayan ve daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmeye imkan veren bir takım yenilikler bulunuyor. LG G7 ThinQ'de kullanılan geniş açılı lensler, daha güzel manzaralar ve daha net selfieler çekmeye imkan veriyor.

Kullanıcıyla ilk kez LG V30S ile buluşan ilk yapay zeka bağlantılı akıllı kamera, LG G7 ThinQ'de daha da geliştirilerek tüketiciye sunuluyor. Kişiye özel optimize edilmiş 19 çekim modu sunan akıllı telefonda kullanıcılar, önerileri beğenmemesi halinde telefona ait 3 efekti kullanabiliyor.

LG G7ThinQ'in yeni süper parlak kamerası loş ışıkta çekilen fotoğrafların dört kata kadar daha parlak çıkmasına olanak sağlıyor. Pixel binning ve yazılım işleme kombinasyonu sayesinde telefonun yapay zeka algoritması, düşük ışıkta çekim yapılırken kamera ayarlarını otomatik olarak ayarlıyor.

LG ayrıca, LG G7ThinQ'e eklediği yeni özellikler ile fotoğraf çekimini her zamankinden daha eğlenceli bir hale getiriyor. Canlı fotoğraf modu, normalde gözden kaçan beklenmedik anları veya ifadeleri deklanşöre basmadan önce veya sonra da kaydederken; güneş gözlüğü ve kafa bantları gibi eğlenceli 2D ve 3D kaplamaları yüz tanıma özelliğini kullanılarak oluşturuluyor.

LG G7ThinQ ile G serisine eklenen bir diğer yeni özellik olan Portre Modu ile de odak dışı arka planlarla bokeh efekti verilerek profesyonel görünümlü çekimler oluşturuyor.

LG G7 ThinQ, yapay zeka entegrasyonu ile çok daha kullanışlı

LG G7 ThinQ; en yeni yapay zeka ve bilgisayar görüşlerini kullanarak arama yapmanın yeni bir yolu olan Google Lens özelliklerini edinen ilk cihazlardan biri olacak. Google Asistan ve Google Fotoğraflar'da kullanılabilecek; metinleri tanımlamanın yanı sıra önemli yerler, bitkiler, hayvanlar, kitaplar gibi nesneler hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek Google Lens ile ilgili daha fazla ayrıntı Google I/ O'da açıklanacak.

Telefonun yapay zeka işlevlerini başlatan bir tuşa da sahip olan LG G7 ThinQ ile bir dokunuşla Google Asistan'a bağlanmak mümkün olurken; kullanıcılar parmaklarını tuşa basılı tutarak Google ile konuşabiliyor. LG G7ThinQ iki hızlı dokunuş ise Google Lens'i başlatıyor. Arka plan gürültüsüyle gelen komutları birbirinden mükemmel bir şekilde ayırabilen LG G7ThinQ; televizyon açık olduğunda bile ev tipi yapay zeka destekli hoparlöre mükemmel bir alternatif olabilecek donanımda bulunuyor. Ayrıca Google Asistan'a yönelik LG müşteri komutlarının artırıldığı LG G7 ThinQ'de kullanıcılar yalnızca sesleriyle daha da fazla şey yapabilecekler.

LG G7 ThinQ, yeni ekranı ile fark yaratacak!

LG G7ThinQ'nin FullVision® özellikli, 3120 x 1440 çözünürlükte; 6.1 inçlik Quad HD+ LG, 'Super Bright Display' (Süper Parlak Ekran) olarak adlandırdığı yeni ekran teknolojisi 1000 nit parlaklığa ulaşarak yüksek güneş ışığında bile yüksek görüntü kalitesi sunuyor. LG G7ThinQ'in 19.5: 9 en boy oranına sahip yeni ekranında LG G6'ya kıyasla neredeyse yüzde 50 daha ince bir alt çerçeve bulunuyor.

DCI-P3 renk gamının yüzde 100'ünü gösterebilen LG G7ThinQ ekranı aynı zamanda; 'otomatik, eko, sinema, spor, oyun ve uzman' olmak üzere altı renk ayarına sahip olacak. LG G7ThinQ'in otomatik mod özelliği sayesinde açılan içerik; video, fotoğraf, oyun veya web sitesi olarak tanımlanıp, belirlenen içeriğe göre en iyi görüntüleme performansı sunulacak. LG G7 ThinQ'in kullanıcı arayüzünde RGB ayarına özel renkler için ince ayarlar da bulunacak. Kullanıcılar, daha kişisel bir etki için bildirim çubuğunu başka bir renge bile dönüştürebilecek .

LG G7ThinQ ile benzersiz ses deneyimi LG, her yeni telefonunda olduğu gibi; LG G7 ThinQ'de de sektörde benzersiz bir kalite yakalayan premium ses yenilikleri sunuyor.

LG G7ThinQ ile ilk defa kullanıcılara sunulan Boombox Hoparlör, bas miktarını iki katına çıkartırken dışarıdan herhangi bir hoparlöre ihtiyaç duymadan etkileyici stereo sesi yaratabiliyor.

LG G7ThinQ ayrıca kulaklık tercih eden kullanıcılar için de DTS: X 3D Surround Ses sunan ilk akıllı telefon. Sadece belli müzik türleriyle üst kalite ses sağlayan diğer stereo teknolojilerinin aksine DTS: X; dinleme deneyimini çok daha sürükleyici hale getiren bir ortam yaratarak her tür içeriği destekliyor. LG G7ThinQ; LG'nin mükemmel akıllı telefon ses mirasını devam ettirecek şekilde ses cihazı meraklılarının beklediği kaliteyi sağlayan; yüksek akustikli üst sınıf kulaklık Hi-Fi Quad DAC'e de sahip.

LG Electronics Mobil İletişim Bölümü Başkanı Hwang Jeong-hwan; LG G7ThinQ'in LG için yeni bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak kişiselleştirilmiş ve kullanışlı yapay zeka kombinasyonu ile; LG G7ThinQ'in LG'nin şu ana kadar çıkardığı en kullanışlı akıllı telefon olduğunu söyledi.

LG G7ThinQ, önümüzdeki günlerde Güney Kore'de, ardından Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika ve Asya'da büyük pazarlarda da piyasaya sunulacak.

Teknik Özellikler:

İşlemci: Qualcomm® Snapdragon™ 845

Ekran: 6.1-inch QHD+ 19.5: 9 FullVision Super Bright Display (3120 x 1440/ 564ppi)

Hafıza:

– LG G7ThinQ: 4GB LPDDR4x RAM/ 64GB UFS 2.1 ROM/ MicroSD (2TB'a kadar)

– LG G7+ ThinQ: 6GB LPDDR4x RAM/ 128GB UFS 2.1 ROM/ MicroSD (up to 2TB)

Kamera:

– Arka Çift: 16MP Süper Geniş Açı (F1.9/ 107°)/ 16MP Standart Açı (F1.6/ 71°)

– Ön: 8MP Geniş Açı (F1.9/ 80°)

Batarya: 3000mAh

İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo

Boyutlar: 153.2 x 71.9 x 7.9mm

Ağırlık: 162g

Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac/ Bluetooth 5.0 BLE/ NFC/ USB Type-C 2.0 (3.1 uyumlu)

Renk Seçenekleri: Yeni Platin Gri/ Yeni Aurora Siyah/ Yeni Fas Mavisi/ Ahududu Gülü

Diğer: Süper Parlak Ekran/ Yeni İkinci Ekran/ AI CAM/ Süper Parlak Kamera/ Süper Uzak Alan Ses Tanıma/ Boombox Hoparlör/ Google Lens/ AI Haptic/ Hi-Fi Dörtlü DAC/ DTS: X 3D Surround Ses ; IP68 Su ve Toz Direnç/ HDR10/ Google Asistan Anahtarı/ Yüz Tanıma/ Parmak İzi Sensörü/ Qualcomm® Hızlı Şarj ™ 3.0 Teknolojisi/ Kablosuz Şarj/ MIL-STD 810G Uyumlu/ FM Radyo

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Lg G7 Thinq Tanıtıldı, Merak Edilen G7 Thinq Özellikleri Neler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement