Lg Vr For G3 - Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Kullandık - Son Dakika
Teknoloji

Lg Vr For G3 - Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Kullandık

Lg Vr For G3 - Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Kullandık

LG'nin 2K ekrana sahip G3 telefonu için hazırladığı sanal gerçeklik gözlüğü VR for G3, konuğumuz oluyor.

24.04.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Oculus Rift ile gündeme taşınan ve popülaritesi her geçen gün biraz daha artan sanal gerçeklik cihazları, önümüzdeki yıllarda kullanılabilir standart cihazlar halini alacağa benziyor.


Önce PC ve konsollar için üzerine kafa yorulan bu teknoloji, geçtiğimiz IFA öncesinde gelen duyuruyla bazı Samsung telefonlar için de hazırlanmıştı. Oculus Rift'in arkasındaki ekip, Gear VR'ı tanıtarak sana gerçekliğin mobil platformlarda da kullanışlı ve heyecan verici olabileceğini bildirmişti...


Günümüze yakın bir zaman dilimine baktığımızda, hem Google hem de HTC'den de bu yönde adımlar gelmişti. HTC, kendi sanal gerçeklik gözlüğü için ünlü oyun ve teknoloji firması Valve Software ile çalışırken Google ise işin basit, temel mantığını herkese göstererek bu teknolojinin ucuza mal edilerek de kullanılabileceğini anlatma derdindeydi.


İşte şimdi de elimizde LG'nin sanal gerçeklik gözlüğü VR for G3 var. Yani Google'ın gösterdiği temelin üzerine ufak tefek eklemeler yapılarak LG G3 için hazırlanan gözlük. 3 parçadan oluşan, kullanımı oldukça basit ve şu an kampanya dahilinde G3 alanlara ücretsiz olarak verilen bir gözlük.


Kullanmadan önce tanıyalım



Video penceresini göremiyorsanız tıklayın.


Ürün, az evvel de belirttiğimiz gibi 3 parçadan oluşuyor. Aşağıdaki fotoğrafta da görebilirsiniz. LG G3'ün arka kısmının yerleştirileceği ilk parçaya telefonu oturtuyor, sonra ara aparatı yerleştiriyor ve son olarak da merceklerin bulunduğu bölümü kavisli tarafı yüzümüze gelecek şekilde ayarlayarak birleştiriyoruz. Cihazın yanlarında kafa bandı için boşluklar da bulunuyor, ama bize gelen kutudan kafa bandı çıkmadı.


Mutlaka G3 mü olmak zorunda?


Evet, bu cihazı kullanmak için G3'e sahip olmalısınız, çünkü cihazın tasarımı G3'e göre hazırlandı ve G3'ün 2K çözünürlük sunan ekranı da bu iş için işlevsel. Yine de Google'ın sunduğu teknolojinin bazı Motorola ve Nexus telefonlarla çalıştığını belirtelim.


Eğer G3 almak istiyorsanız, şimdi alırsanız yanında bu set de hediye. "Ama ben önceden G3 almıştım, şimdi ne yapacağım?" diyorsanız da, bazı yerli satış sitelerinde 100 lira gibi fiyata bu gözlüğü satın alabiliyorsunuz. Ancak bu satılan cihazların LG Türkiye ile bir alakası olmadığınıda belirtelim.




#Sayfa#


Neler indirmeliyiz?


Öncelikle Google Play Store giderek Google'ın Cardboard uygulamasını ücretsiz olarak cihazınıza indirmelisiniz. Bu uygulamanın içinde zaten birçok demo yer alıyor, ama tabii ki yeterli değil. Uygulamanın içinde yer alan "Daha fazla uygulama için tıklayın" başlığına dokunarak Play Store'daki ücretli ve ücretsiz VR uygulamalarına ulaşabilirsiniz. Birçok kısa film ve oyun sizi bekliyor. Hazırladığımız videodan da görebileceğiniz üzere birçok uygulama indirdik ve denedik. Çoğunda da memnun kaldık, ama tabii ki görsellik ne kadar iyi olursa sanal gerçeklik deneyimi de o kadar etkileyici oluyor ve sizi içine çekebiliyor.


Tavsiye olarak özellikle Kaiju Fury Trailer, Paul McCartney ve Fish Schooling uygulamalarını indirip denemenizi öneririm. Sanki tam karşınızda Godzilla'nın akrabası var, sanki sahnede şarkı söyleyenlerle birliktesiniz ve sanki suyun dibinde balıklarla birlikte yüzüyorsunuz. Başlangıç için bu uygulamalar iyi, ama tabii daha keskin, net görüntülü demolar da gelecektir.



Peki güzel mi?


Evet, başlangıç için güzel diyebiliriz. Sanal gerçeklik teknolojisinin henüz yolun başında olduğunu söyleyebiliriz. Birçok firmanın çalışmaları devam ediyor ve zaten son tüketiciye yönelik olarak henüz satışlar başlatılmış değil. Ama yine de merak edenler ve denemek isteyenler var. Bu sebeple de an itibarıyla iyi işlerin çıkarılıyor. Yalnızca kafa hareketlerinizle izlediğiniz görüntünün üstünü altını, sağını solunu görebiliyor, sanki o görüntünün içinde yer alıyorsunuz. Oyun oynarken de karakteriniz kendisi hareket ediyor, siz de kafa hareketlerinizle düşmana hedef alarak otomatikman ateş ediyorsunuz ya da terk edilmiş bir evde geziyorsunuz. Şu an olduğunuz noktadan kısa süreliğine tamamen kopmak için sanal gerçeklik teknolojisinin güzel bir çözüm olacağını düşünüyoruz.



Bu cihazı, evde ve ofiste yalnızca biz denemedik. Aynı zamanda 8 farklı kişiye denettik ve beğenmeyen biri çıkmadı. Herkesin yorumları olumlu yöndeydi ve herkesin yüzü gülüyordu.


Kötü tarafları var mı?


Evet, maalesef var. VR for G3, diğer sanal gerçeklik gözlükleri gibi uzun süreli kullanıma pek uygun değil. Zira 10 dakikayı geçen kullanımlarda baş ağrısı ve baş dönmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lg Vr For G3 - Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Kullandık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement