Lgbti'nin 'Onur Yürüyüşü' Davası Başladı - Son Dakika
3.Sayfa

Lgbti'nin 'Onur Yürüyüşü' Davası Başladı

LGBTİ'nin 'Onur Yürüyüşü' davası başladıİSTANBUL - LGBTİ'nin 25 Haziran'da Taksim'de yapmayı planladığı Onur Yürüyüşü etkinliğine katılmak için gittikleri sırada gözaltına alınan 25 kişinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanmasına başlandı.

16.11.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LGBTİ'nin 'Onur Yürüyüşü' davası başladı

İSTANBUL - LGBTİ'nin 25 Haziran'da Taksim'de yapmayı planladığı Onur Yürüyüşü etkinliğine katılmak için gittikleri sırada gözaltına alınan 25 kişinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanmasına başlandı.

İstanbul Valiliği tarafından izin verilmeyen LGBT Onur Yürüyüşü için İstiklal Caddesi girişinde gözaltına alınan LGBTİ aktivisti ve homofobik karşıtı 25 sanığın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanmalarına başlandı.

İstanbul 48'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Olay yerine arkadaşlarıyla buluşmak için gittiğini söyleyen sanık Aslı Yasemin Bahar, "Hiçbir uyarı yapılmaksızın gözaltına alındım. Suçsuzum beraatimi isterim" dedi.

Sanık Cemre Okumuş, tesadüfen olay yerinde bulunduğu için kendisi ve reşit olmayan kardeşinin gözaltına alındığını, herhangi bir suç işlemediğini söyledi. Diğer sanıklar da uyarı olmaksızın İstiklal Caddesi girişinde gözaltına alındıklarını söyleyerek beraatlerini istediler.

Sanıkların ardından söz alan avukat Aylin Kırıkçı, "1 Mayıs olaylarıyla ilgili olarak Taksim'in önceden beri toplanma alanı olduğu, bu nedenle idarenin gerekli güvenlik tedbirlerini alarak burada yapılacak gösterilere izin vermesi gerektiği AHİM kararlarıyla belirtilmiştir. Bu nedenle derhal sanıkların beraatine karar verilmesini istemekteyiz" diye konuştu.

Avukat Rozerin Seda Kip ise,LGBTİ etkinliğinin 1 ay sürdüğünü, bu etkinlik içerisinde paneller ve birçok programın olduğunu söyleyerek, "Etkinlik en son bu yürüyüşle bitirilmektedir. Zaten bu etkinlik düzenlenirken, polise bizi koruyun diye müracaatımız vardır. Yürüyüşle ilgili 15 dakika önce yasaklandığı yönünde bir bilgi geldi. Biz yürüyüş alanında yasaklamaya yönelik bildirimin yazılı olarak yapılması ve ayrıca katılımcılara sözlü olarak duyurulmasını istedik. Ancak bu kabul edilmedi. Bu nedenle biz valilikten yasaklamaya dair bildirimin nasıl ve hangi usulle yapıldığının sorulmasını talep ediyoruz. Ayrıca yürüyüşe ilişkin sosyal medya ve görsel medyadan görüntüler temin edilebilirse bunların incelenmesini talep ederiz" ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki celse dinlenmesine ve İstanbul Valiliği'ne yazı yazılarak 25 Haziran 2017'de yapılan yürüyüşle ilgili yasaklama kararının ne zaman verildiği, bu kararın ilan edilip edilmediği, edilmişse ne zaman ve hangi usulle ilan edildiğinin bildirilmesinin istenmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

Lgbti\'nin \'Onur Yürüyüşü\' Davası Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Lgbti'nin 'Onur Yürüyüşü' Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement