Libya'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Libya'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi

Libya'nın başkenti Trablus'ta binlerce kişi Filistin'le dayanışma gösterisine katıldı.

21.05.2021 22:44  Güncelleme: 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın başkenti Trablus'ta binlerce kişi Filistin'le dayanışma gösterisine katıldı.

Trablus'un Şehitler Meydanı'nda toplanan çok sayıda Libyalı, gösteride Gazze Şeridi'nde sağlanan ateşkesi ve Filistin direnişinin zaferini kutladı.

Filistin ve Libya bayraklarının dalgalandırıldığı ve marşların okunduğu gösteride, "Gazze direndi, Gazze kazandı", "Beytül Makdis bizimdir, başkentimizden vazgeçmeyeceğiz!", "Defol siyonizm!" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

Libyalı aktivist ve Tacura Gençlik Topluluğu Başkanı Zekeriya Kadı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin davasının, yalnızca dini, etnik ve tarihi bir dava olarak sınırlandırılamayacağını belirterek, "Bilakis bu insani bir davadır. Gördüğümüz gibi her gün masum çocuklar, gençler ve kadınlar ölüyor." dedi.

Filistin halkının "İslam dünyasının sancağını taşıdığını" vurgulayan Kadı, şöyle devam etti:

"2011 öncesinde Arap-İslam toplumlarında Filistin için daha fazla etkileşim vardı. Çünkü o zamanki siyasi ve ekonomik sorunların baskısı daha azdı. Son yıllarda ise Arap ve İslam ülkelerinde pek çok sorunlar var. Ancak bu sorunlara rağmen, diğer Arap ve İslam ülkelerinde olduğu gibi Trablus'ta da şu an bu gösterilere şahit oluyoruz. Tüm sıkıntılara rağmen tüm İslam toplumları Filistin davasını en önemli dava olarak görüyor."

"Filistin topraklarında yaşanan sivil katliamını kınıyoruz"

Yakında Mısır üzerinden Gazze'ye tıbbi, gıda ve giyecek yardımı ulaştıracaklarını söyleyen Libyalı sivil toplum kuruluşu Tahadi Tıp Örgütü yetkilisi Aişe Ebu Hacer, "Bir sağlık örgütü olarak bizler yalnızca barış çağrıcılarıyız ve görevimiz, siyonist işgalde zarar gören yaralıların hayatı kurtarmaktır. Filistin topraklarında bugün yaşanan sivil katliamını, evlerin yıkımını ve savaş suçlarını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Filistin'e yardım için yol açtıklarını kaydeden Hacer, tüm Libyalı vatandaşlara imkanları ölçüsünde yardım çağrısında bulundu.

İstanbul'da ikamet eden Libyalı müzisyen Ali Mağribi ise Türkçe yaptığı değerlendirmede, ülkesine ziyaret için geldiği sırada bu gösterilere katıldığını belirtti.

Gösterilerde yer almanın kendisi için "görev gibi" olduğunu söyleyen Mağribi, "Burada toplananlarla birlikte Filistin için şarkılar söyledik. Bunu sadece bir memnuniyet değil görev olarak düşünüyorum. Filistin bizim için çok önemli ve inşallah ondan hiç vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

"Türkler Arap değil ama Filistin için bizden daha çok şey yapabilirler"

Müzisyenlik mesleğini Türkiye'de sürdüren Mağribi, Filistin ile dayanışma konusunda Türkiye'deki gözlemleri hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Türkler, (Filistin davasına) 'bunlar Arap' diye bakmıyor. Nereye gidersem Türkler, 'Filistin bizim için kırmızı çizgi, ondan vazgeçmeyeceğiz' şeklinde değerlendiriyorlar. Her yerde bunu görüyoruz ancak Türkiye'de biraz farklı gördüm. Hatta belki bizden daha çok gördüm. Bu çok güzel bir şey. Türkler Arap değil ama Filistin için bizden daha çok şey yapabilirler. Yollar açılsa eminim bütün Türkler oraya gider."

Meydandaki göstericiler ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan Filistinliler için dua etti.

Libya\'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement