Libya'da Türk Şirketi Çalışanlarının Kaçırılması - Son Dakika
Güncel

Libya'da Türk Şirketi Çalışanlarının Kaçırılması

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ın, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhli ile görüştüğü bildirildi.

08.11.2017 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ın, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhli ile görüştüğü bildirildi.

Suveyhli'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Suveyhli Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan ile başkentte bir araya geldi.

Ülkenin güneyindeki Ubari Elektrik Santrali inşaatında çalışan 3 Türk ile 1 Alman işçinin kaçırılması meselesinin ele alındığı görüşmede Suveyhli'nin, "Libya halkını temsil etmeyen bu tür olayları kınadığı ve kaçırılan işçilerin kurtarılması için ilgili kurumlarla temas halinde olduklarını aktardığı" belirtildi.

Büyükelçi Doğan da Türk şirketi ENKA Teknik bünyesindeki Ubari Elektrik Santrali inşaatında çalışanları hedef alan bu olaya rağmen ENKA Teknik'in çalışmalarını sürdürdüğü bilgisini verdi.

Türkiye'nin Derne'ye yönelik saldırıları kınadığını yineleyen ve Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan anlaşma temelinde siyasi çözümü desteklediğini kaydeden Doğan ayrıca Mısrata ve El-Beyda kentlerinde yakın bir zamanda iki gelişmiş tıp merkezinin açılacağını duyurdu.

Libya'nın Ubari kentinde silahlı bir grubun geçen cuma günü Türk şirketi çalışanı 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti.

Libya'nın güneyinde yer alan Ubari kentindeki elektrik santralinde çalışmalar, ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle 2014 yılında durdurulmuştu. Bölgedeki şartların düzelmesi üzerine ENKA Teknik şirketinden 160 mühendis ve tekniker, çalışmaların tamamlanması amacıyla mayıs ayı başında Libya'ya dönmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Türk Şirketi Çalışanlarının Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement