Libya'da Umh'nın Güvenlik Alanındaki Yenilikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Libya'da Umh'nın Güvenlik Alanındaki Yenilikleri Devam Ediyor

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Başkanlık Muhafızları için yeni bir komutan atadı.

24.10.2018 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Başkanlık Muhafızları için yeni bir komutan atadı.

Serrac, başkomutan sıfatıyla Başkanlık Konseyi ofisinin sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Tümgeneral Necmi en-Naku yerine Başkanlık Muhafızları Komutanlığı görevine Tümgeneral Ziyaeddin Muhammed Hüseyin el-Amruni'nin tayin edilmesine karar verdiğini belirtti.

Açıklamada yeni atamaya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Serrac, dün yaptığı açıklamada, başkent Trablus'un düzenli güçlere dayanarak güvenliğinin sağlanması kapsamında hazırlanan planı onayladığını duyurmuştu.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame de Trablus'ta silahlı oluşumlar yerine yeni bir ortak güç oluşturulması için çalıştıklarını açıklamıştı.

Trablus'ta yaşanan çatışmalar

Libya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Trablus'ta UMH'ye bağlı rakip tugaylar arasında 26 Ağustos'ta patlak verip yaklaşık bir ay devam eden çatışmalarda 115 kişi hayatını yitirmiş, yaklaşık 400 kişi yaralanmıştı.

Terhune'den Trablus'a ilerleyen Yedinci Tugay, başkenti milislerden temizlemeye çalıştığını ileri sürerken, çatışmanın diğer tarafları ise söz konusu tugayın, konuşlanma noktaları başta olmak üzere Trablus'ta nüfuz ve ekonomik güç sağlamayı hedeflediğini iddia etmişti.

UMH de Terhune Yedinci Tugayı'nı geçen nisan ayında feshettiğini ve kendisine bağlı bir grup olmadığını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Umh'nın Güvenlik Alanındaki Yenilikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement