Libya'daki UMH güçleri, Hafter saflarında savaşan 25 milisi etkisiz hale getirdi - Son Dakika
Dünya

Libya'daki UMH güçleri, Hafter saflarında savaşan 25 milisi etkisiz hale getirdi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler, darbeci Hafter güçlerinin bu sabah Trablus yakınlarındaki Hallatat bölgesine düzenlediği saldırı sonrası gerçekleştirdiği operasyonda en az 25 milisin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

20.02.2020 17:19  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tanınırlığı olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri güçler, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter saflarında savaşan askerlerden 25'ini etkisiz hale getirdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, yaptığı açıklamada, Hafter güçlerinin bu sabah başkent Trablus yakınlarındaki Hallatat bölgesine düzenlediği saldırı sonrası gerçekleştirdikleri operasyondaen az 25 askerin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

SİLAHLI GÜÇLERİN BAZILARI ESİR ALINDI

Hafter bağlı güçlerin UHM askeri güçlerinin bulunduğu karargaha top atışı düzenlediğini aktaran Mecei, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve silahlı güçlerin bazılarının esir alındığını kaydetti. Mecei, esir alınan askerlerin sayısına ilişkin ise bilgi vermedi.

NE OLMUŞTU?

Hafter güçlerinin önceki gün Trablus Limanı'na düzenlediği roket saldırısında 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5 sivil ise yaralanmıştı. UMH, saldırının ardından Hafter ile Cenevre'de yapılacak 5+5 askeri müzakerelerin yanı sıra ekonomik ve siyasi görüşmeleri de askıya aldığını duyurmuştu.

Libya\'daki UMH güçleri, Hafter saflarında savaşan 25 milisi etkisiz hale getirdi

Son Dakika Dünya Libya'daki UMH güçleri, Hafter saflarında savaşan 25 milisi etkisiz hale getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    22:50 Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement