Libya'daki Uzlaşı Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Uzlaşı Görüşmeleri

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Libya'da tarafların vardığı ön anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

08.12.2015 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Libya'da tarafların vardığı ön anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

İİT tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Teşkilat, Tobruk ve Trablus hükümetlerini temsil eden heyetler arasında pazar günü Tunus'ta varılan ön anlaşmayı memnuniyetle karşılamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada İİT Genel Sekreteri İyad Medeni'nin tüm Libyalı taraflara, "krize siyasi çözüm bulunması ve Libya'da anayasal kurumların inşasına zemin oluşturan bu anlaşmaya bağlı kalması" çağrısında bulundu.

Medeni, İİT'nin, Libya halkının sıkıntılarına son verecek ve güven içinde daha iyi bir yaşam isteğini gerçekleştirecek bölgesel ve uluslararası tüm çalışmalara ortak olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Tunus'ta önceki gün, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsilen İbrahim Fethi Amiş ile Trablus'taki Milli Genel Kongre meclisini temsilen Avad Muhammed Abdussadık başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla krize çözüm bulunması amacıyla ön anlaşma imzalamıştı.

Anlaşmanın maddeleri arasında, "Temsilciler Meclisi ile Milli Genel Kongre'den beşer milletvekilinin yer aldığı 10 kişiden müteşekkil bir komitenin kurulması ve iki hafta içinde ulusal uzlaşı hükümeti başkanının yanı sıra biri Trablus diğeri de Tobruk tarafından iki yardımcısının seçilme işlemlerine destek olması" yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Uzlaşı Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement