Mısır'ın skandal Ayasofya açıklamasına Libya'dan tepki geldi - Son Dakika
Dünya

Mısır'ın skandal Ayasofya açıklamasına Libya'dan tepki geldi

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya için "Kiliseler olduğu gibi korunmalı ve camiye dönüştürülmemeli" ifadelerini kullanmıştı. Skandal açıklamalara tepki gösteren Libya Müftülüğü, "Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesine karşı Müslüman ülkelerdeki dini ve resmi makamların maksatlı kampanyalarından dolayı şaşkınlık içindeyiz" dedi.

20.07.2020 05:31  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayasofya geçtiğimiz günlerde ibadete açıldı. Hristiyan aleminden tepki açıklamaları peşi sıra gelirken Müslüman ülkeler kararı desteklediğini belirtmişti. Ancak büyük çoğunluğu müslüman olan Mısır'da, Müftü Şevki Allam Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Mısır müftüsünün skandal açıklamalarına Libya'dan tepki geldi.

"ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİZ"

Müftülüğün sosyal paylaşım hesabından yapılan yazılı açıklamada, " Müftülük, Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesine karşı Müslüman ülkelerdeki dini ve resmi makamların maksatlı kampanyalarından dolayı şaşkınlık içindedir" ifadesine yer verildi.

"ZALİM YÖNETİCİLERİ MEMNUN ETMEKTEN ÖTEYE GEÇMEZ"

Açıklamada, söz konusu makamların söylediği sözlerin "Allah'ın razı olmayacağı, haktan uzak ve iftira olduğunu herkesten önce kendilerinin bildiği, bu sözlerin yerli ve uluslararası zalim yöneticileri memnun etmekten öteye geçmediği" vurgulandı.

AYASOFYA İÇİN BÜYÜK DESTEK

İslam dünyası ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkını tebrik edildiği açıklamada, Ayasofya'nın 86 yıl sonra "Allah adı anılmayan müzeden ezanların okunduğu mescide dönüştürülmesinin şanlı bir tarihi olay olduğu" belirtildi.

Açıklamada, "Gaspçı siyonistlerin ellerinden Mescidi Aksa'nın özgürleştirmesiyle Allah'tan İslam ümmetine nimetini tamamlaması için dua edildiği" ifadesine de yer verildi.

Mısır\'ın skandal Ayasofya açıklamasına Libya\'dan tepki geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mısır'ın skandal Ayasofya açıklamasına Libya'dan tepki geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement