Lider Çocuk Tarım Kampı" Programı - Son Dakika
Yerel

Lider Çocuk Tarım Kampı" Programı

Ardahan'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Lider Çocuk Tarım Kampı" Programı kapsamında bir okul bahçesine çiçek ve ağaç dikildi.

03.06.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Lider Çocuk Tarım Kampı" Programı kapsamında bir okul bahçesine çiçek ve ağaç dikildi.

Çocuklarda doğa bilincini oluşturmak amacıyla Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt Köyü İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, çocuklarda doğa bilinci oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Tanı, şöyle konuştu:

"Daha önce de bu etkinliği yapmıştık. Bu etkinliklerle iki köyümüzde çiçek ve ağaçları toprakla buluşturuyoruz. Bugün burada, yarın da başka bir köyümüzde. Bu vesileyle öğrencilerin çevre farkındalığı ve tabiatla buluşmalarını sağlıyoruz. Tarladan sofraya gıda üretim teknolojilerini ve gıda güvenliği hakkında bilgi vermek amacıyla uygulanan program gayet güzel ve verimli oldu."

Ardından öğrenciler, öğretmen ve ziraat mühendisleri eşliğinde çiçek ve ağaçları okullarının bahçesinde toprakla buluşturdu.

Etkinlikte öğrencilere şapka, tişört hediye edildi ve "Alo 174" gıda hattı hakkında da bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lider Çocuk Tarım Kampı' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement