Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu Başladı

Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu Başladı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumu'na katıldı.

10.10.2015 13:51  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sempozyumda konuşma gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, organizasyonun ülke tanıtımına katkısının yanı sıra yerelde de Salihli'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Salihli Belediyesi'nin önderliğinde Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumu Lidya Sardes Hotel'de yoğun katılımla başladı. Sempozyuma Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı. Organizasyonun düzenlenmesi itibariyle birçok ilki barındırdığını dile getiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, tüm katılımcılara teşekkür etti. Kayda'nın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, konuşma yaptı.

Zengin Bir Medeniyete Sahibiz

Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumu'nun, Türkiye'de ilk defa düzenlenen bir organizasyon olduğunu ve bu organizasyona katılmanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Anadolu bünyesinde birçok uygarlık ve medeniyeti barındıran zengin bir kültüre sahip. Atalarımız onlarca yıl öncesinden gelerek buraları vatan haline getirmiş. Ve o medeniyetlere yeni uygarlıklar katmış. Tabi bu durum geçmişte bu topraklarda yaşayan uygarlıklara da sahip çıkma durumunu meydana getiriyor. Geçmişten aldığınızı geleceğe taşımak zorundasınız. Bu manada Salihli Belediye Başkanımızın düzenlemiş olduğu, onun ötesinde üniversitelerimizin, bilim adamlarımızın, STK'ların, ilgili odalarımızın destek verdiği bu organizasyonun ben ilk olmayacağını düşünüyorum. Umuyorum bundan sonra destekler artarak bu organizasyon devam edecektir" diye konuştu.

Tarihe Miras Bırakabilmek Önemli

Uluslararası katılımlı bu tür organizasyonların ben ülke tanıtımına katkısı olacağını ve yerelde de önemli kazanımlar getireceğini dile getiren Memiş, "Her şeyden önemlisi Salihli'mizin şu an bilindiğinden daha farklı bir konumda, daha farklı mecralarda adından bahsettireceğini düşünüyorum. Tabi başkenti Sardes olan Lidya uygarlığını, paranın basıldığı ve kullanıldığı ilk yer olarak biliyoruz. 150 yıllık bir ömrü olan bir krallığın tarihe nasıl mal olduğunu çok iyi irdelememiz gerektiğini düşünüyorum. Tarihe bir miras bırakabilmek için çok uzun yıllara gerek yok demek ki. Medeniyeti oluşturabilmek için çok kısa yıllar da yetiyor. Bu manada da önemsenmesi gereken bir husus olduğunu düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

3 Günde 56 Bildiri Sunulacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in ardından katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi. 9-10-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda, 12 oturumda 56 bildiri sunulacağı belirtildi.

Büyükşehir'e Teşekkür

Sard'lı Doğabilimcilerin Kuyumculuk Tarihine Katkıları isimli konusuyla sempozyumda ilk sunumu gerçekleştiren akademisyen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Savaşcın da Jeopark Belediyeler Birliği'ne destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Savaşcın, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu konuyu üstlendiği için çok teşekkür ediyorum. Jeoparklar Sardes'e bir katkıda bulunmaz ama Sardes varlığıyla Jeopark Belediyeler Birliği'ne büyük katkılarda bulunacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lidya 'Altın Ülke' Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement