Ligin Tek Yabancı Antrenörü Göreve Hazır - Son Dakika
Spor

Ligin Tek Yabancı Antrenörü Göreve Hazır

Ligin Tek Yabancı Antrenörü Göreve Hazır

Erkekler Hentbol Süper Ligi'nin tek yabancı antrenörü olan Hırvat antrenör Markota, Mersin Hentbol'u ligin en güçlü takımlarından biri yapmak için çalışmalarına başladı Markota: "Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirerek Türk hentboluna katkı sağlamak istiyorum"

12.09.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÇİFTÇİ - Erkekler Hentbol Süper Ligi'nin tek yabancı hocası olan Mersin Hentbol takımının Hırvat antrenörü Sinisa Markota, yetiştireceği sporcularla Türk hentboluna katkı sağlamayı amaçlıyor.

Daha önce Hırvatistan, Danimarka ve Fransa liglerindeki çeşitli takımlarda görev yapan Markota, hedeflerine ulaşmak için oyuncularıyla günde çift idman yapıyor. Altyapı oyuncularıyla da yakından ilgilenen Hırvat antrenör, sezon sonuna kadar Mersin Hentbol takımında güçlü ve başarılı bir grafik yakalamanın hesaplarını yapıyor.

Markota, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin tek yabancı hocası olmanın kendisine ekstra yükler getirdiğini söyledi.

Türkiye'de hocalardan büyük başarılar beklediğini ifade eden Markota, "Türkiye'de oynan hentbol oyunu üzerinde detaylı çalışma yaptım. Üzerime büyük görevler düştüğünün farkındayım. Yapmam gerekenleri en iyi şekilde yerine getirerek taraftarlarımızın yüzünü güldürmek istiyorum. Ligde tek yabancı hoca olduğum için gözler üzerimde olacaktır. Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirerek Türk hentbolüne katkı sağlamak istiyorum" dedi.

Yoğun ve zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini belirten Markota, şöyle konuştu:

"Ligde güçlü takımlar var. Ama güçlü takımların olması bizim iyi sonuçlar alamayacağımız anlamına gelmiyor. Yaptığımız antrenmanlarla oyuncularımızı güçlü hale getirip büyük başarılara imza atacağımızdan şüphe olmasın. Aklımıza hiçbir zaman mağlubiyeti getirmeyeceğiz. Her maçta kazanmayı daha çok arzulayan biz olacağız. Rakiplerimizi hafife almadan, hedeflerimizi büyük tutarak yolumuzda ilerleyeceğiz. Bu şekilde çalıştığımızda başarılı olmamamıza bir neden yok. Ligin yanı sıra altyapıda da önemli çalışmalar yapacağız. Mersin'in sezon sonunda güçlü bir hentbol alt yapısı oluşacak."

Türk sporuna yeni sporcular yetiştirecek

Sportif Direktör Osman Özoğlu ise transfer bütçelerinin önemli bir bölümünü yabancı antrenöre ayırdıklarını, bu tercihlerinin faydasını da göreceklerine inandığını ifade etti.

Geçen sezonu sekizinci olarak tamamladıklarını, bu yılı ise ilk 6 içerisinde geride bırakmayı hedeflediklerini dile getiren Özoğlu, şunları kaydetti:

"Hırvatistan, Danimarka ve Fransa'da önemli başarılara imza atan hocamızın Türkiye'ye de önemli katkılar sağlayacağından kuşkumuz yok. Bizler hem ligde hem de altyapıda başarılı çalışmalara imza atmak istiyoruz. Altyapımızı oluşturduğumuz zaman sonraki yıllarda oyuncu açısından sıkıntımız kalmayacak. Bu bilinçle hareket ederek tecrübeli teknik adamı ülkemize getirdik. Hırsıyla dikkat çeken hocamız burada oyuncularımızla da güzel bir diyalog ortamı oluşturdu. Salon içinde zorlu bir antrenman yaptıran antrenörümüz salon dışında ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde oyuncularımızın sorunlarını dinliyor. Bu güzel uyum bize sezonu başarılarla taçlandıracağımız ümidini veriyor." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ligin Tek Yabancı Antrenörü Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement