Ligue 1 notları - 35. hafta - Son Dakika
Spor

Ligue 1 notları - 35. hafta

Ligue 1 notları - 35. hafta

Hubert Fournier'den sonra gelen Bruno Genesio öyle dünyanın en iyi teknik direktörü falan değildi -ki zaten Fournier de değildi.

09.05.2019 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hubert Fournier'den sonra gelen Bruno Genesio öyle dünyanın en iyi teknik direktörü falan değildi -ki zaten Fournier de değildi. En büyük özelliği kulüp ve şehir efsanesi olması, altyapıdan çıkan oyuncuları tanıması, onlara şans vermesi ve tüm oyuncularından deli gibi verim almasıydı. Benim için bir özelliği daha vardı, ne olursa olsun hep güçlü bitirdi sezonlarını Genesio. Hedefi ne olursa olsun son 10 haftanın en formda takımı, en fazla kazanan takımı ya da en az hata yapan takımıydılar. Zaten bu sayede başkan Jean-Michel Aulas'ın da olmazsa olmazı Şampiyonlar Ligi'nde sürekli boy gösterdiler. Sezon sonu sözleşmesinin yenilenmeyecek olması ve ayrılmasının kesinleşmesi nasıl bir etki yarattı bilmiyorum, ama Genesio'nun takımı son 12 maçının sadece 6'sını alabildi, 28. haftada 7 puan önünde olduğu Saint-Etienne'e karşı bütün üstünlüğünü kaybetti. Yeni teknik direktör belli değil, Blanc olması yüksek ihtimal. Fekir, Memphis, Dembélé ve Aouar'ın gitmesi bekleniyor; bunun üstüne takım gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsa, başkan Aulas için işler durup dururken Bordeaux'ya şampiyonluğu kaptırdıkları 10 sezon öncesine dönebilir. Deplasmanda Marsilya ve Nimes maçları var, St. Etienne üst üste iki maçını içeride oynuyor. Yıllar sonra ilk kez bu rekabette yeşiller ligi üstte bitirmeyi hak ediyor sanırım.

Le Parisien diyor ki; Montpellier-Paris maçının ilk yarısı bitmiş, Tuchel soyunma odasına girmiş, Tosun Paşa'daki Seferoğlu Sıtkı'nın Suphi'ye güreşirken yaptığı “Yenil ulan yenil, kellemiz gidiyor!” konuşmasının bir benzerini yapmış. “Beni bitirdiniz!” demiş, “Yapacağınız işi...” demiş, sonra da çıkıp gitmiş. Ardından Presnel Kimpembe kalkmış “Ne dediğini takmayın, oyununuza bakın.” demiş. Bizim iller sessiz. Bizim iller sensiz. Olmadı Kimpembe. Sen de mi papaz oldun?

Altı maçtır gol yiyor PSG. Mart 2015 sonrası en uzun seri. Her şey bir yana, içerideki en büyük karışıklık “Bu kadar para koyduk, hâlâ Şampiyonlar Ligi'nin Ş'si yok.” diyerek yatırımlarını çekmeyi planladığı iddia edilen QSI'da. Şeyhler yıllardır hiçbir şekilde başarılı olunamayan Avrupa macerasının yanında, bu sezon iki domestik kupayı yalan edip, ligin son haftalarında da maçlara anaokulu gezisindeymiş gibi çıkan oyuncuları görünce dellenmişler deniyor. Yatırım Ligue 1'den çıkarsa bu lig Avrupa'nın en iyi ligi olur şampiyonluk yarışı anlamında.

Montpellier maçından sonra Nice maçı da acı verici şekilde geçti PSG için. Cavani'nin yine “o” günlerinden biriydi, takımda konsantre oyuncu sayısı da yazıyla sıfır. Yalnız tabii maçın olayı, Youcef Atal'ın şov yaparak PSG savunmasını rencide edip topu Allan Saint-Maximin'e çarptırarak gol atma girişimi ve Saint-Maximin'in “Yok ya adamlar zaten zor durumda.” diyerek altıpastan golü atamamasıydı. Nice'te de İngiliz yatırımı reddedildi ve Çinli sahipler bir bankadan çektikleri kredinin ödeme zamanını kaçırdılar. " Balotelli'nin maaşı fazla." muhabbetini hatırlarsınız, meğer her bir maaş fazlaymış şu an. Patrick Vieira'nın ne şartlarda Avrupa Ligi savaşı verdiğini buradan daha net anlayabilirsiniz. Atal'ı okutur, forvet alırsınız en kötü değerli Nice...

"Kefeni yırttı." dediğim Monaco, sezonu bitirmiş Rennes deplasmanında az kalsın yeniliyordu, şimdi de sezonun son bölümünün en formda takımı Les Verts'e içeride yenildi. Alttaki Caen ile fark tekrar üç puana kadar düştü. Jardim'e laf yok da, geldiğinden beri iki maç kazandı. İki sert deplasmanı kaldı, Caen'in fikstürü görece daha iyi. Kendileri bilirler valla.


Antoine Kombouare hocamı çok severim ama bir sezon içinde iki takımı düşürerek büyük bir şova imza atmak üzere. Strasbourg ve Toulouse'u yenecek de, PSG deplasmanında bir şeyler yapacak da, en azından Caen'den Play-Out'u alacak. Zor iş. Hocam sen düş, ikinci ligden daha güçlü gel. Ya da biraz ara ver.


Galatasaray taraftarı “O kim ulan?” demişti ama Teji Savanier gelecek sezon Premier League falan yapar. Beş büyük ligin bu takvim yılındaki en fazla asist yapan oyuncusu. Nimes de nasıl yağmalanacak merak ediyorum.

Pazar günü sapkın bir Marsilya- Lyon maçı bekliyorum. Hele Cuma akşamı Saint-Etienne kazanırsa Lyon nasıl tutuşacak göreceğiz.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ligue 1 notları - 35. hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement