Lindsey Stirling Hayranlarını Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Lindsey Stirling Hayranlarını Büyüledi

Keman çalarken bir yandan da sahnede çılgınca dans eden Lindsey Stirling, uzun bekleyişin ardından dün akşam İstanbullu hayranlarıyla buluştu.

15.07.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yılların en popüler keman virtüözü Lindsey Stirling, uzun yıllar süren bekleyişten sonra "Sonunda hak ettiğiniz konser" sloganıyla İstanbul'a geldi. Stirling, dün akşam İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde verdiği konserde binlerce hayranını büyüledi.

Albümleri rekorlar kıran, dünya turnelerinde biletleri satışa çıktığı anda tükenen Lindsey Stirling, hayranlarını önce Türkçe olarak "Merhaba İstanbul" diye selamladı. İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden başarılı sanatçıya bateride Drew Sanderson Steen ile keyboardta Jason Andrew Gaviati eşlik etti.

4 farklı keman kullandı

Konser boyunca dört farklı keman kullanan Stirling, sahnede bir an olsun durmadı. Keman çalarken bir yandan da çılgınca dans eden Lindsey Stirling, Youtube''da izlenme rekorları kıran Crystallize, Shadows gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Ancak Jason Andrew Gaviati ile birlikte adeta bir düello "Roundtable Rival"da ise coşku doruğa çıktı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konser sonunda Lindsey Stirling dakikalarca ayakta alkışlandı.

Youtube'da milyonlarca hayran

Arizona'da mormon bir topluluk içinde doğan Lindsey Stirling, ilk olarak 2007 yılında resmi YouTube kanalı Lindseystomp'ta müzik videolarını yayınlayarak dikkat çekti. Elektronik ve klasiği harmanladığı müziği ve sahnedeki danslarıyla kısa sürede kısa sürede 6 milyondan fazla abonesi olan genç yıldız, Kişisel YouTube Kanalı LindseyTime'da ise günlük yaşam videolarını ve kamera arkası görüntüleriyle adından sıkça söz ettirdi.

Animasyon virallerinin yıldızı

2010 yılında America's Got Talent yarışmasının çeyrek finalisti olan Lindsey Stirling'in "Phantom of the Opera" ve "Game of Thrones" için yaptığı müzikleri büyük ses getirdi.. Michael Jackson, Rihanna gibi yıldızların pop şarkılarına coverlar yapan Stirling, 2013 yılında Pentatonix ile beraber Imagine Dragons'un "Radioactive" parçasına yaptığı cover çalışması ile YouTube Müzik Ödülleri'nde "Yılın Çıkışı" Ödülü'nü kazandı. Lindsey Stirling, "Zelda", "Pokemon", "Skyrim" adlı bilgisayar oyunları için yaptığı müzikler ve viral videolarıyla da özellikle gençler arasında popülerliğini arttırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lindsey Stirling Hayranlarını Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement