Linexpo İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Linexpo İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı

Linexpo İstanbul Fuarı kapılarını açtıİSTANBUL - Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği ve Çorap Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen Linexpo İstanbul 2019 Fuarı başladı.

06.02.2019 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Linexpo İstanbul Fuarı kapılarını açtı

İSTANBUL - Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği ve Çorap Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen Linexpo İstanbul 2019 Fuarı başladı.

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği ve Çorap Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen Linexpo İstanbul 2019 Fuarı başladı. İç giyim, çorap ve yatak kıyafetlerinin sergilendiği fuarda 80 ülkeden yaklaşık 30 bin profesyonel bir araya geldi. Bugün başlayan ve 9 Şubat'a kadar devam eden fuarın açılış törenine dünyaca ünlü Victoria's Secret modellerinden Kate Grigorieva'da katılarak standları ziyaret etti.

Fuarın açılışında konuşan Çorap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Doğan, çorap ihracatından bahsederek, "2017 yılında yüzde 2.5 artış ile kapattığımız çorap ihracatımızın, 2018 yılında da aynı şekilde 2.2 artışla 1 milyar 85 milyon dolar ihracat rakamlarına ulaştırmış bulunmaktayız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yeni kurulan fabrikalarımız var, istihdamımız arttı. Dünyanın en büyük ikinci çorap üreticisi olmaya devam ettik. Tek başına çorap üretiminin yüzde 9'unu karşılayan sektör olmaya devam ediyoruz. Fuar rakamlarına baktığımdaysa toplamda geçen sene 8 bin 600 metrekare olan fuar alanımız, 10 bin metrekareye çıkmış durumda. Geçen sene yaklaşık 10 bin ziyaretçi gelmişti. Bu sene inanıyorum ki bundan daha fazlası olacak. Katılımcı firmalarımız geçen senenin çok üstünde ürün ve modelle bu fuara katıldılar. İmkanlarını sonuna kadar zorladılar. Çünkü her ne koşulda olursak olalım, yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak bizim DNA'mızda var" dedi.

"Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine ulaşmak için iç giyim sektörü olarak, tüm gücümüzle çalışmaktayız"

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Nazik ise 2002 yılında kurulan derneklerinin şu anda 500'e yakın üyesiyle giyim sektörünün önemli dernekleri haline gelmiş bulunduklarını belirterek, "Sektörün bu güç birliğinden oluşan fuarımız, derneğimizin sektöre katmış olduğu en büyük değerdir. İç giyim, trendi ve modası olan büyük bir sektördür. İç piyasa ve ihracat olarak, 10 milyar dolarlık bir hacme ulaşmıştır. Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine ulaşmak için iç giyim sektörü olarak, tüm gücümüzle çalışmaktayız. Şu an İstanbul'da 3 üniversitede iç giyim bölümlerimiz var" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz hepimizi etkiledi, en çok da tekstil ve giyim sektörünü etkiledi"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de 15 Temmuz'un herkesi etkilediğini bildiklerini vurgulayarak, "Ama en çok etkilediği tekstil ve giyim sektörü olmuştur. Diğer sektörlerle beraber aynı ivmeyle artıştayken, bu sektörün maalesef yurtdışından gelen alıcılarının gelmemesi, siparişlerin kaymasına sebep olmuştur. Biz el birliğiyle özellikle bu yıl bu algıya değiştirmek adına çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu sektörümüzün gücünün ne olduğunu biliyoruz. Hepimiz burada ne amaçla, ne hizmetler verdiğimizi biliyoruz. Yaptığımız işlerin karşılığının, bu rakamlar olmadığında hepimiz hem fikiriz. Türkiye büyük rakamları üretmede ve büyük ihracatlar yapma yolunda çok ciddi bir gelişme içerisinde. Bizim göz bebeğimiz, cari açığın fazlasını veren bu sektörümüzün takılı kaldığı bu rakamdan yukarı çıkartmamız gerekiyor" diye konuştu.

Victoria's Secret modeli İstanbul'da

Dünyaca ünlü Victoria's Secret modellerinden Kate Grigorieva'da henüz dün İstanbul'a geldiğini belirterek, yarın İstanbul'un turistik yerlerini gezeceğini aktardı.

Linexpo İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Linexpo İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement