Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı

Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı Isparta'da Anadolu Lisesi bahçesine kurulan otağ çadırında birçok öğrenciye Orta Asya Türk kültürü tanıtılarak, öğrencilere farkındalık oluşturuldu.

26.11.2022 13:06  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı

ISPARTA - Isparta'da Anadolu Lisesi bahçesine kurulan otağ çadırında birçok öğrenciye Orta Asya Türk kültürü tanıtılarak, öğrencilere farkındalık oluşturuldu.

Isparta Anadolu Lisesi bünyesinde yürütülen online eğitim erasmus projesi çerçevesinde Orta Asya Türk kültürü İspanya, Litvanya ve Romanya'dan gelen öğrenci ve öğretmelere tanıtılmasının yanı sıra Isparta'da çevre okullardan gelen öğrencilere tanıtıldı. Okul bahçesinde kurulan Geleneksel Türk Çadırında kültür ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Proje çerçevesinde gelen öğrencilere ve öğretmenlere geleneksel el sanatları ve kültürel değerler tanıtılarak farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Orta Asya Türk kültürünün tanıtıldığı proje hakkında bilgiler veren okul müdürü Ramazan Tezcan "Romanya, Litvanya ve ispanya' dan gelen yaklaşık 45 kişilik heyete Türk kültürünün tanıtılması adına özellikle Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yaptığı Türkiye yüzyılı söylemiyle beraber kültürün neren geldiğini Türk kültürünün neden oluştuğunu, bu otağlarda bu dünyanın yönetildiğini gerek kendi çocuklarımıza gerek Avrupa' dan gelen misafirlerimize tanıtma adına bu otağ çalışması yapıldı. Çalışmamız memnuniyetle karşılandı. Yıllardır eğitim sektöründe olduğumuz için öğrencilerimiz geçmişimizin nereden geldiğini sadece binalardan ibaret olmadığını anlaması amacıyla böyle bir çalışmaya girdik" dedi. Türk kültürünün tanıtılması sürecinde Isparta Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Kırgızistanlı öğrencisi ve ailesinden yardım aldıklarını belirten Tezcan " biz çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz ayrıca Isparta'mızda ki diğer okullardan özellikle ilkokul ve anaokullarından gelerek otağımızı gezme şansları buldular özellikle ata sporumuz olan okçulukla ilgili öğrencilerimiz ok atmanın ne kadar zor olduğunu algıladılar. Devlet büyüklerimizin bizlere çizdiği yol üzerinde inşallah Türkiye yüzyılını gerçekleştirecek olan çocuklarımız bunlar. Bizim üzerimize düşen Türkiye yüzyılında ki kutsal yolda onlara rehberlik etmek. Allah ülkemizi ve çocuklarımızı muvaffak etsin" şeklinde konuştu.

Orta Asya Türk Kültürünü okul arkadaşlarına anlatan ve bu durumdan gurur duyduğunu dile getiren Isparta Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kırgızistanlı Hatice Sancaktar "ben Kırgız türküyüm benim babalarım bu otağlarda doğup büyüdüğü için konuya biraz daha hakimim. Orta Asya Türk Kültürü çok geniş bir kültür ve şuanda ki Türkiye Anadolu kültürünün atası konumunda olan bir kültür ve tanıtılması özellikle bilmeyenlere tanıtılması önemli bir konu" dedi. Otağ hakkında bilgiler veren Sancaktar, otağın eşik bölümünün normal insan boyundan daha kısa inşa edildiğini belirterek bunun sebebinin ise ziyaret edecek kişinin başını eğmesini, eğilmesini sağlamak olduğunu ve bu durumun hem Anadolu Türk Kültüründe hem de Orta Asya Türk kültüründe saygı göstergesi olarak kabul edildiğini ve otağın her bir parçasının Türk Kültürünü taşıdığını dile getirdi.

Orta Asya Türk Kültürünü hem uluslararasında hem de arkadaşlarına tanıttığı için çok mutlu olduğunu belirten Hatice Sancaktar " bence Türk kültürü sahip çıkılması gereken zengin bir kültür. Unutulup gitmemesi gerekiyor bende şuan otağ kültürüne sahip çıkılmadığını görüyorum ne yazık ki. Otağları gidip canlı görme şansımız olmasa da kitaplardan okuyarak bile öğrenebiliriz" diye belirtti.

Isparta Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesine kurulan okçuluk standına ok atarak keyifli dakikalar geçirdi.

Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lise bahçesinde kurulan otağ çadırında Orta Asya Türk kültürü tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement