Lise Öğrencileri "Gendilerinden Geçti", 3 Milyon Kişi Tıkladı - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencileri "Gendilerinden Geçti", 3 Milyon Kişi Tıkladı

Lise Öğrencileri "Gendilerinden Geçti", 3 Milyon Kişi Tıkladı

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Türk dili ve edebiyat öğretmeni Şenol Şen’in önderliğinde çektiği klip, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta izlenme ve paylaşım rekorları kırdı.

07.06.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Türk dili ve edebiyat öğretmeni Şenol Şen'in önderliğinde çektiği klip, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta izlenme ve paylaşım rekorları kırdı. Öğretmen Şenol Şen'in Gazipaşa şivesiyle kaleme aldığı "Gendimden Geçdim" adlı şiire 6 öğrencisiyle birlikte çektiği klip, 4 Mayıs 2014 tarihinden bu yana Facebook'ta 3 bini aşkın kişi tarafından paylaşıldı.

Bir gencin çektiği aşk acısını Gazipaşa şivesi ile anlatan şiir ve onun için hazırlanan klip hakkında açıklama yapan Şenol öğretmen, amaçlarının yıllar geçtikçe yozlaşan kültürümüzü korumaya yönelik bir çalışma yapmak olduğunu söyleyerek, "Dedelerimizin, ninelerimizin kullandığı dili yaşatmayı istiyoruz. Kültür dilimiz inkar edilemez. Bunu kitaplarda, basında, resmi dairelerde kullanıyoruz. Hayat maalesef kitaplarda yazıldığı gibi okunmuyor. 50, 100 yıl önce söylenmiş bir türküyü, ağıtı, maniyi yürekten hissetmek için yöresel dilimize sahip çıkmalıyız" dedi.

"KLİP REKOR KIRDI"

Yazdığı şiirde bir yöre delikanlısının aşka bakışı ve çektiği aşk acısının anlatıldığını ifade eden Şenol Şen, beğeni toplayan şiirine bir de klip çekmeye karar verdiklerini söyledi. Klibin senaryosunu da kendisinin hazırladığını belirten Şen, "Coğrafi güzelliklerimiz eşliğinde şiirimize klip çektik. Şiirimizde ve klibimizde kara mizah kullanarak hem güldürmeyi hem de düşündürmeyi amaçladık. Klibi izleyenlerin duygularına dokunmak istedik. Sosyal medyada gelen tepkilere baktığımızda bunu başardığımızı düşünüyorum. Son edindiğimiz bilgiye göre klibimiz Facebook'ta 3 binin üzerinde kişi tarafından paylaşılmış" dedi.

"SPONSOR BULAMADIK"

Klibi 6 öğrencisi ile birlikte bir hafta gibi bir sürede çektiklerini belirten Şenol öğretmen, kendisini en çok üzen şeyin bir sponsor bulamamak olduğunu söyledi. Kalabalık bir grupla yaptıkları çekimlerde öğrencilerin iaşelerini bile zaman zaman karşılayamadığını dile getiren Şen, "En büyük temennim böyle sosyal projelere büyük firmaların destek vermesi. Bunu söylerken firmaların büyük paralar harcamasından bahsetmiyorum. Öğrencilerin iaşe, ulaşım ve kostüm masraflarının karşılanması bizler için yeterli olurdu. Ne yazık ki yaptığımız tüm çağrılara rağmen böyle bir sponsor bulamadık" diye konuştu.

"YENİ PROJELER YOLDA"

Ortaya çıkan klibe ilişkin bugüne kadar olumsuz hiçbir eleştiri almadıklarını da belirten Şenol öğretmen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar yaptığımız araştırmaya göre klibimiz yaklaşık 2 bin 550 kişi tarafından paylaşılmış. Bu amatör bir çalışma için rekor bir rakam. Çalışmalarımız sırasında öğrenci velileri ve okul idaresine gösterdikleri anlayış ve destekten ötürü sonsuz teşekkür ediyorum. Öğrencilerimi ise kutluyorum. Önümüzdeki yıl daha farklı bir çalışma ile ilçe halkının huzuruna çıkacağız. Bu çalışmada daha da iddialıyız."

Klibin esas oğlanı Kerim Sönmez, klibi çekerken çok eğlendiklerini belirterek, "Renkli bir klip oldu. Çok olumlu tepkiler aldım ailemden ve arkadaşlarımdan. Herkes şivemizi koruyan bu çalışmadan dolayı memnun oldu ve bize teşekkür etti" dedi.

Esas kız Selin Çağlayan ise klibin köylü bir gencin şehirli bir kıza aşık olması ve aşkına karşılık bulamamasını anlattığını söyledi. Yöresel ağızla okunan şiirin çok ilgi çektiğini ifade eden Çağlayan, oldukça olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Klibin görsel yönetmeni Mert Saklamaz, kısıtlı zamana ve imkana rağmen güzel bir çalışma ortaya koyduklarını belirterek, "İnşallah ileride daha iyisini çekeriz. Herkes Gazipaşa şivesini merak ediyor. Bu da ilgiyi artırdı" diye konuştu.

Görsel yönetmenliğini Mert Saklamaz'ın yaptığı klibin çekimlerini Yavuz Çalışkan yaptı. Kendisi de öğretmen olan Turhan Çelik'in montajını üstlendiği klipte şiiri Onur Koç yorumladı. Klipte anne rolünü Dilan Saliha Yılmaz, imam rolünü ise Oğuzhan Aksoy üstlendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencileri 'Gendilerinden Geçti', 3 Milyon Kişi Tıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement