Lise Öğrencileri Kazdağlarına Dikkat Çekmek İçin Proje Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Lise Öğrencileri Kazdağlarına Dikkat Çekmek İçin Proje Hazırladı

Lise Öğrencileri Kazdağlarına Dikkat Çekmek İçin Proje Hazırladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Anadolu Lisesi’nde Biyoloji Öğretmeni Hasan Bayrak’ın öncülüğünde hazırlanan Kazdağları Sevgisi adlı proje ilgi görürken, öğrenciler, özel tişörtler yaptırdı.

03.05.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Anadolu Lisesi'nde Biyoloji Öğretmeni Hasan Bayrak'ın öncülüğünde hazırlanan Kazdağları Sevgisi adlı proje ilgi görürken, öğrenciler, özel tişörtler yaptırdı. 3 kişi ile başlayan çalışmaya şu anda öğretmen ve öğrencilerden oluşan 150 kişilik bir grup dahil oldu.

Burhaniye Anadolu Lisesinde öğretmen Hasan Bayrak'ın öncülüğünde hazırlanan Kazdağı Sevgisi adlı proje yoğun ilgi gördü. Projeye 35 öğretmen ve 115 de öğrenci katılırken, her katılımcı için özel tişörtler ve sloganlar hazırlandı. Okulda eğitim alan öğretmen ve öğrenciler, Kazdağının endemik bitkileri ile hayvan türlerini anlatacak ve korunmasını isteyecek. Proje de görev alan öğrencilerden Özlem Bozkurt, "Bizim bu projeyi yapmamızın amacı, insanlara Kazdağlarını tanıtmak bitkilerini tanıtmak. Ondan sonra da nesli tükenin bitkileri, tükenmemesi için uyarmak. Yeni bitkiler üretmek amaçlarını anlatmak. Bu projede olduğum için çok mutluyum. Hasan hocama çok teşekkür ederim böyle bir proje hazırladığı için" dedi.

Sevim Demir de, "Bu projede yer aldığım için mutluyum açıkçası. Çevreyi bilinçlendirmek için bu lazımdı. Bunu bizim okulumuz yaptı. Hasan hocaya teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir projeydi. Bu projede yer aldığım için gerekten teşekkür ediyorum kendisine" dedi.

Abdulkadir Becermen ise, "Bu projede olduğum için çok mutluyum. Çünkü hocamızın hazırladığı bu proje Kazdağlarındaki bitki ve hayvan popülasyonunu bölgede halk insanlarına tanıtmayı amaçlıyor. Bu yüzden de hocamıza çok teşekkür ediyorum projeyi hazırladığı için. ve çevremizdeki insanlara yaygınlaşmasını çok istiyorum. Teşekkür ederim" diye konuştu.

Projeyi hazırlayan Öğretmen Hasan Bayrak ise, "Günümüzde, özellikle tabiat hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek, öğrencilerimizin yapmış oldukları kendi yapmış oldukları projeler ile bunları tişört baskılara yansıtıp halkımıza duyurmak amacında idiler. Tabi başlangıçta birkaç öğrenci ile başlamak istediğimiz bu program, daha sonradan yaygınlaştı. Özellikle okulumuzun tüm öğrencileri bu projeden yararlanmak istediler. Amacımız Kazdağlarına dikkat çekmek. Bitki ve hayvan çeşitliliğinin ne kadar fazla olduğunu ve yok olmakta olduğunu insanlara öğretebilmektir. Öğrencilerimiz halk arasında dolaşarak gerektiğinde soru sorulduğunda bu proje hakkında bilgilendirme yapabilecekleri gibi, toplu olarak gezip halkı bilgilendirmek amacındadırlar" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lise Öğrencileri Kazdağlarına Dikkat Çekmek İçin Proje Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement