Lise Öğrencileri Polis Şiddetini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencileri Polis Şiddetini Protesto Etti

Fransa'nın başkenti Paris'te lise öğrencileri dersleri bloke ederek polis şiddetini protesto etti.

28.02.2017 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te lise öğrencileri dersleri bloke ederek polis şiddetini protesto etti.

Paris'in 17. Bölgesi'ndeki Balzac Lisesi ile 11. bölgesindeki Voltaire lisesi öğrencileri kentin kuzey banliyölerinden Aulnay-sous-Bois'da polisin kimlik kontrolü sırasında cinsel saldırısına uğrayan Theo adlı gence destek için bariyer ve çöp kutularıyla okullarının önünü kapattı.

Kentin birçok noktasında 15 lisede benzer eylemler düzenlenirken, Hauts-de-Seine, Val-de- Marne ve Seine-Saint-Denis banliyölerinde düzenlenen gösterilerde çöp kutularının yakıldığı görüldü.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, olaylarda patlayıcı madde kullandığı ve kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle 22 kişi gözaltına alındı.

Paris'te olaylara ilişkin 7 kişi gözaltına alınırken, Aulnay-Sous-Bois'de 10, Gennevilliers'de 4 ve Clichy'de ise 1 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Paris'in 9. bölgesinde ise 16 yaşında bir gencin ve Jules Ferry Lisesi müdürünün ağır yaralandığı bildirildi.

Şiddet olaylarını kınayan Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem yaptığı yazılı açıklamada, "Theo meselesiyle ilgili gençlikte oluşan duygular hiçbir şiddetin ve blokajın gerekçesi olamaz." ifadelerini kullandı.

Gösteriler, 2 Şubat'ta Aulnay-sous-Bois banliyösünde Theo isimli gencin polisin kimlik kontrolü sırasında yaşadığı cinsel saldırı sonrası düzenlenmeye başlamıştı. Eylemlerde şu ana kadar çok sayıda araç yakılırken, bazı iş yerleri yağmalandı, otobüs durakları tahrip edildi.

Theo'nun 60 gün iş göremez raporu aldığı saldırıya ilişkin 4 polis açığa alınmış, polislerden biri hakkında "cinsel saldırı", diğerleri hakkında ise "kasten şiddet uygulamak" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Lise Öğrencileri Polis Şiddetini Protesto Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencileri Polis Şiddetini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement