Lise Öğrencilerinden Şiir Kitabı - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencilerinden Şiir Kitabı

Artvin İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri "Livane'nin Kalemleri" projesi çerçevesinde yazdıkları şiirleri kitap haline getirdi.

22.05.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri "Livane'nin Kalemleri" projesi çerçevesinde yazdıkları şiirleri kitap haline getirdi.

Artvin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle öğrencilere edebiyatı ve şiiri sevdirmek amacıyla İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde hayata geçirilen "Livane'nin Kalemleri" projesi çerçevesinde 32 öğrencinin yazdığı 68 şiirden oluşan kitap okuyucusuyla buluştu.

Proje hakkında gazetecilere bilgi veren okulun edebiyat öğretmeni Süleyman Aydemir bu projeyi öğrencilerin ortaya koyduğunu ifade ederek, "32 öğrencimizin yazdığı şiirleri bir araya getirdik. İmla ve noktalama düzeltmelerini birlikte yaptık. Bayburt'ta bir kitap eviyle anlaşarak 1000 adet bastırıp ilimizde kurumlara ve öğrencilere ücretsiz dağıttık." dedi.

Kitabın önsözünü ünlü şair Sinan Yağmur'a yazdırdıklarını kaydeden Aydemir, "Kendisi bütün şiirleri okudu çok beğendi ve bir önsöz yazdı. Artvin Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünün destekleriyle çıkardığımız şiir kitabına talep olması durumunda ikinci ve üçüncü baskıları da yapılabilir." ifadelerine yer verdi.

Aydemir, diğer okulların da bundan esinlenerek benzer projeler yapmasını umduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencilerinden Şiir Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement