Lise Öğrencisinden Kanser Hastalarına Saç Bağışı - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencisinden Kanser Hastalarına Saç Bağışı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Su Gökçelik, kanser hastalarını sevindirmek için saçlarını bağışladı.

11.07.2018 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Su Gökçelik, kanser hastalarını sevindirmek için saçlarını bağışladı.

Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Gökçelik, kanser hastalarına yardım etmek için saçlarını bağışlamaya karar verdi.

Gökçelik, Meme Kanseri ile Savaşım Derneği (MEMEKANDER) yetkililerinin de katılımıyla kestirdiği saçlarını bağışladı.

Su Gökçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergilediği davranıştan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Davranışının örnek olacağını düşündüğünü aktaran Gökçelik, "İnsanların saçları uzunsa ve böyle bir şey yapmayı düşünüyorlarsa hemen harekete geçmeliler." dedi.

Gökçelik'in annesi yazar Aysel Yenidoğanay Gökçelik ise, iki hafta önce kızının "saçım saçın olsun" platformuyla irtibata geçtiğini dile getirdi.

Kızının, kanser hastalarının yaşadıkları sorunları yakından takip ettiğini vurgulayan Yenidoğanay, "Kanser hastalarının yaşadıkları duyguları içinde hissetmiş. 'Ben saçımı vermek istiyorum.' dedi. Kendisine destek oldum." ifadelerini kullandı.

MEMEKANDER Başkanı Çiğdem Beşkardeş de, kendisinin de meme kanseri hastası olduğunu, lise öğrencisinin çok duyarlı bir davranış sergilediğini belirtti.

Farkındalık açısından bu tür bağışların önemine dikkati çeken Beşkardeş, saçların peruk yapıldıktan sonra farkındalık oluşması için bazı toplantılarda kendisinin kullanacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencisinden Kanser Hastalarına Saç Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement