Lise Öğrencisinin Resimleri Hayranlık Uyandırıyor - Son Dakika
Yerel

Lise Öğrencisinin Resimleri Hayranlık Uyandırıyor

Kütahya'da, ressamlığa iki yıl önce başlayan 18 yaşındaki lise öğrencisinin sulu boya, gravür, rölyef, ebru ve hat eserleri, şimdiye kadar yurt içinde katıldığı 11 sergide sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

05.03.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, ressamlığa iki yıl önce başlayan 18 yaşındaki lise öğrencisinin sulu boya, gravür, rölyef, ebru ve hat eserleri, şimdiye kadar yurt içinde katıldığı 11 sergide sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi ve Kılıçarslan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Dayı (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulu boya, gravür, rölyef, ebru ve hat sanatıyla ilgilendiğini bildirdi.

İki yıl önce eline geçen bir gravüre hayran kaldığını ve internette araştırma yaptıktan sonra bu sanata yöneldiğini belirten Dayı, şöyle devam etti:

"Resim öğretmenime gidip gravür yapmak istediğimi söyledim. Bana, 'Sen bu işi yapamazsın' deyince hırslandım. Bu sanatın tekniğini öğrenmeye çalıştım. Malzemesi duralit ve bir kalemdi. Birkaç gravür bulup onlardan örnek alarak çalışmaya başladım. İlk yaptığım eserler pek iyi değildi. Uğraştıkça tekniğim gelişti. Birtakım güzel şeyler ortaya çıkınca da bu sanatı sevmeye başladım. Özgüvenim arttığı için gravürden sonra rölyefle uğraşmaya başladım."

Dayı, sanata duyduğu ilgi artınca yerel sanatçılar tarafından KÜSAD'a üye kaydedildiğini ve İstanbul, Ankara, Antalya, Kütahya'da 11 karma sergiye katıldığını ifade ederek, eserlerinin sanatseverlerce beğenildiğini anlattı.

-Hayali resim öğretmenliği-

Mezun olduktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesini kazanıp resim öğretmeni olmayı hayal ettiğini dile getiren Dayı, "Gravürü ince kurşun kalemle nokta nokta çalışarak yapıyorum. Emek isteyen bir iş. Rölyefte ise ahşabı oyup belli kalıplar çıkardıktan sonra sunta üzerine yapıştırma yapıyorum. Daha sonra kum ve silikonla süsleyip altın veya bakır boyayla boyuyorum. Sprey vernikle üzerinden geçtikten sonra rölyef tamamlanmış oluyor" dedi.

Kütahya'da 3 yarışmada birincilik elde ettiğini ve 30 eseri bulunduğunu kaydeden Dayı, atölyesi olmadığı için okulun resim sınıfında çalıştığını, evinde ise masası bile olmadığından eserlerini yatağında oluşturduğunu belirtti.

Dayı, Ankara'da katıldığı bir karma resim sergisinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendisini tebrik ettiğini söyleyerek, "Eserlerimi görünce çok beğendi. Yaşımı öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı" diye konuştu.

Genç ressamın okulundaki resim öğretmeni Mehmet Ödemiş ise onun sonraki yıllarda başarılı bir sanatçı olacağına inandığını ifade etti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lise Öğrencisinin Resimleri Hayranlık Uyandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement