Liseli Gençler Atalarının İzinde - Son Dakika
Yerel

Liseli Gençler Atalarının İzinde

Liseli Gençler Atalarının İzinde

Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi destanını yazan atalarının savaş zamanında menülerinde yer alan ‘Buğday çorbası ve üzüm hoşafı’ içerek andı.

17.03.2017 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi destanını yazan atalarının savaş zamanında menülerinde yer alan 'Buğday çorbası ve üzüm hoşafı' içerek andı.

Okul bahçesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitler Günü programına Manisa İl Milli eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Ercan, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cumhur Kapusuz ve Sabahattin Yurt, Okul Müdürü Bülent Tonoz öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okulun Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Ayhan Kocabaş, "Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek, Çanakkale şehitlerini hatırlamak için bir araya geldik." dedi.

Kocabaş, "Çanakkale'de 102 yıl önce çok değil 102 yıl önce 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil eğer amaç vatan savunmasıysa eğer amaç hürriyet davasıysa bir ölüm mücadelesiyse una savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Çanakkale Zaferiyle ilgili okuduğu şiirlerle devam eden programda Müzik Öğretmeni Ömür Yılmaz eşliğinde Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsü söylendi. Öğrencilerin 12 Mart İstiklal Marşı ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri oratoryosuyla ise katılımcıları büyüledi. Programın sonunda öğrenciler Türk bayrağı açarak programın finalini yaptı.

Programın ardından bütün öğrencilere ve katılımcılara o günleri hatırlamak amacıyla yağlı Buğday Çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale Menüsü ikram edildi. Manisa İl Milli eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş de sıraya girerek menüden alırken yemek duasını ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Hakkı Canbaz yaptı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Gençler Atalarının İzinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement