Liseli Gençler Okuldaki Törene Yakalarında 15 Temmuz Şehitlerinin İsimleriyle Katıldılar - Son Dakika
Yerel

Liseli Gençler Okuldaki Törene Yakalarında 15 Temmuz Şehitlerinin İsimleriyle Katıldılar

Liseli Gençler Okuldaki Törene Yakalarında 15 Temmuz Şehitlerinin İsimleriyle Katıldılar

Antalya’da okullar yeni eğitim öğretim yılına 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı.

22.09.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da okullar yeni eğitim öğretim yılına 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı. Kepez İlçesinde Adalet Meslek Lisesi olarak faaliyet yürüten Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de düzenledikleri anma töreninde şehitlerin isimlerini yakalarına takarak anma törenine katıldılar. Sosyal medya hesaplarında profil fotoğraflarını şehitlerin fotoğrafları ile değiştiren liseliler yakalarına isimlerini taktıkları şehitlerin hayat hikayelerini birbirlerine anlattılar.

Onlarla gurur duyuyorlar

Öğrencilerden Şerife Özkır yakasını iliştirdiği 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Muhammed Fazlı Demir'in 41 yaşında olduğunu belirterek dört arkadaşıyla birlikte darbecilere karşı mücadele ederken 15 Temmuz gecesi başından vurularak şehit olan kardeşlerimizden biri diye konuştu. Yakasına Muhammed Abbas'ın ismini takan 10'uncu sınıf öğrencisi Rabia Oruk ise Abbas'ın kendileri gibi bir öğrenci olduğunu ve eczacı olma hayali kurarken şehit olduğunu aktardı. Lise öğrencisi Görkem Bozkurt da yakasında ismini taşıdığı şehidin 45 yaşında üç çocuk babası bir özel harekat polisi olduğunu söyleyerek 15 Temmuz gecesi karakollarına gelen bir bomba ile şahadet mertebesine ulaştığını aktardı. Furkan Yiğit isimli öğrenci ise 44 yaşındaki bir polis memurunun ismini göğsünde taşıdığı için gurur duyduğunu söyledi. (MÖB)

"Toprak, şehitlerimizle vatan olmuştur"

Tören şehitler için okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Törende konuşan Okul Müdürü Hüseyin Kurnaz 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelelerinin son halkası olduğunu düşündüklerini, ancak 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemedikleri yerden hain bir saldırıya maruz kaldıklarını anlattı. Kurnaz, o gece umutlara ve ülkenin özgürlüğüne pranga vurulmak istendiğini ama tüm dünyanın da aynı gece bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığını gördüğüne vurgu yaptı. "Sevgili çocuklar" diyerek konuşmasına devam eden Okul Müdürü Hüseyin Kurnaz, "Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz bir toprağın nasıl vatan olduğunu bir kere daha bizlere göstermişlerdir. Ruhları şad olsun" diyerek sözlerini tamamladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Gençler Okuldaki Törene Yakalarında 15 Temmuz Şehitlerinin İsimleriyle Katıldılar - Son Dakika


Advertisement