Liseli Öğrenciler Khas'ta - Son Dakika
Güncel

Liseli Öğrenciler Khas'ta

KADİR Has Üniversitesi Türkiye'nin dört bir yanından lise öğrencilerine kapılarını açtı.

11.07.2018 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KADİR Has Üniversitesi Türkiye'nin dört bir yanından lise öğrencilerine kapılarını açtı.

Liseli gençlere üniversite deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlediği yaz okulunu bu yıl iki dönem halinde gerçekleştiren Kadir Has Üniversitesi 2-13 Temmuz tarihlerinde ilk dönem,16-27 Temmuz tarihlerinde ise ikinci dönem öğrencilerini ağırlıyor. Aralarında genetik mühendisliği, arttırılmış mekanik, kuantum, uluslararası ilişkiler, hukuk, mimarlık, girişimcilik, web tasarımı gibi derslerin bulunduğu 20 ders arasından kendilerine yakın olanları seçen öğrenciler üniversitenin Kadir Has Kampüsünde eğitimlerini alıyor. İlk dönem derslerinin başladığı yaz okulunda ikinci dönem için ise kayıtlar sürüyor.

İLK 3 GÜN DERS DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİYOR

Bu yıl programa bine yakın öğrencinin katılmasını beklediklerini söyleyen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, derslerin rektör dahil olmak üzere akademik kadro tarafından verildiğini belirtti. 9'uncu sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm liselileri kapsayan yaz okuluyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Berker, "Bir kısmı 1.5 bir kısmı 3 saat süren derslerin hemen hemen hepsi her gün öğrencilerle buluşuyor. Gençler istedikleri kadar ders seçebilirler ancak önemli olan derslerin çakışmaması. Buna göre her biri 1.5 saat süren 6 dersi aynı anda alabiliyorlar. Biz öğrencilerin deneyim kazanması ve ne istediklerine daha kolay karar verebilmeleri için bu programı yapıyoruz.  Mesela girişimcilik dersi alıp sonra hukuka geçenler olabiliyor. ya da hukuk seçip daha sonra endüstri mühendisliğine geçebiliyorlar. İlk 3 gün özgür seçim günleri. Bu sürede ders değişikliği yapabiliyorlar. Bu program ile kendilerini daha iyi tanıyabiliyorlar. Üniversite havası soluyor, konusunda uzman insanlarla tanışıyorlar" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ASİSTANLIK YAPABİLİYOR, PROJELERDE ÇALIŞABİLİYOR

Derslerde sınıf birincisi olanlara üstün başarı belgesi verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Berker, "Bu öğrenciler daha sonraki yaz okullarında gelip bize asistanlık yapıyorlar.  Araştırma projelerinde çalışıyorlar ayrıca bizden tavsiye mektubu alıyorlar. Yaz okulumuza gelmiş ve şu anda Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitimine devam eden öğrencilerimiz var" dedi.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİ TANIYIP BİLGİLERİNİ PEKİŞTİRİYORLAR

Geçen yıl yaz okuluna gelen bu yıl ise asistan olarak programda yer alan 3 öğrenci Lise Yaz Okulu'nun kendilerine katkılarından bahsetti. Fizik veya matematik alanında ilerlemek istediğini söyleyen Nazlı Uğur Köylüoğlu geçen yıl burada fizik dersi aldığını ve zorlayıcı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Kendi kendimize de bir sürü şey öğrenmemiz ve takip etmemiz gerekiyordu. O açıdan bu ders hem fiziğe olan sevgimi arttırdı hem de kendimi zorlamamı sağlayarak gelişimime katkıda bulundu" dedi.

Akademisyen olmayı hedefleyen Emin Berker de geçen yıl programa katılıp fizik dersi alanlardan. Dersin oldukça zor olduğunu belirten Berker, "Fiziğin temellerine inmemizin yanı sıra mücadele etme konusunda çok fazla şey öğrendim. Zor bir soru görünce kenara atmamam gerektiğini anladım. Sonunda en zorunu bile yapılabileceğimizi gördük.  O açıdan çok faydalı oldu" diye konuştu.

Geçen programa dahil olmuş bir diğer öğrenci Volkan Arslan. Elektronik veya makine mühendisi olmak istediğini söyleyen Arslan geçen sene katıldığı fizik dersinin kendisine çok fazla şey kattığını belirtti. Arslan "Fizikle ilgili bilgilerim arttı. Daha çok fizikle ilgilendiğim için bu ders bana çok uygundu. İşin derinine inmek ve konuları tam öğrenmek isteyenler için bu program çok uygun" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Öğrenciler Khas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement