Liseliler Projelerini Yarıştırdı - Son Dakika
Güncel

Liseliler Projelerini Yarıştırdı

Liseliler projelerini yarıştırdıİSTANBUL (DHA) - NİŞANTAŞI Üniversitesi'nin düzenlediği 'Haydi Liseli' yarışması kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen lise öğrencileri projelerini yarıştırdı.

21.07.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseliler projelerini yarıştırdı

İSTANBUL (DHA) - NİŞANTAŞI Üniversitesi'nin düzenlediği 'Haydi Liseli' yarışması kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen lise öğrencileri projelerini yarıştırdı. İlk 3'e yüzde 100 bursun verildiği yarışmaya 7 proje katıldı.

Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal yaptığı konuşmada, "Nişantaşı Üniversitesi, Topluma Hizmet Uygulamaları Departmanı ve SosyalBen Akademi'nin birlikte düzenlediği Haydi Liseli yarışması ile sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhu taşıyan, benzersiz fikirleriyle topluma katkı yapmak isteyen tüm lise öğrencilerimizi, bireysel ya da grup olarak projelerini geliştirip sunma imkanı sağladı. Çevresine, topluma ve tüm canlılara fayda sağlamak isteyen, bu vizyona sahip olan lise öğrencilerimize cesaret vermek ve hayallerinde ki sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmelerine katkı sağlamış olmak bizleri de çok mutlu etti" dedi.

Uysal konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençlerimiz bu yarışmada birbirinden yaratıcı ve topluma faydalı olduğunu düşündüğümüz projelerini jüri üyelerine sundular. Topluma hizmet uygulamaları departmanı tüm gençlerimizin hayallerini, projelerini hayata geçirmeleri için bir nevi "kuluçka merkezi" olarak konumlandırdık. Bu merkez tüm bu projeleri gerçek hayatta da uygulanabilir bir özelliğe sahip olmasını hedefliyor. Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri olarak bu anlamlı yarışmaya katılan tüm gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunar ve hayallerinin peşinde olan tüm gençlerimizi desteklemeye devam edeceğimizin altını çizmek isterim."

Yarışmada konuşan SosyalBen Akademi Kurucusu Ece Çiftçi "Haydi Liseli yarışması aslında liseli gençlerin var olan fikirlerini hayata geçirebilmeleri ve burada akranlarına sunabilmeleri için onlara üniversiteden burs desteğiyle oluşturduğumuz bir yarışma. Aslında en önemli kısımlarından bir tanesi de öğrenciler akademik performanslarının yanı sıra toplum için kurdukları projeleri burada gelip anlattılar. O yüzden aslında bu anlamda önemli bir yarışma olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yarışmanın amaçlarına değinen Ece Çiftçi, "SosyalBen Akademi, Nişantaşı Üniversitesi ile bir işbirliği içinde olduğu için bu yarışmayı düzenleyen ve üniversitenin içinde organize eden işbirlikçi tarafında yer alıyor. Çünkü SosyalBen Akademi de aslında sosyal bir şirket olarak eğitim kurumlarına ve kurumsal firmalara sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veriyor. Bu işbirliği kapsamında biz Nişantaşı Üniversitesiyle birlikte 2. neslin daha duyarlı olması, toplumsal olayları fark edenlerin de biraz daha seslerinin duyulması için böyle bir yarışma düzenlemek istedik" diye konuştu.

Çiftçi, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Yarışmayı kazananlar üniversiteden yüzde 100 burs ve tablet kazandılar. Ben kazanan kazanmayan diye ayırmıyorum aslında hepsinin projeleri çok değerliydi. O yüzden aynı zamanda üniversitenin topluma hizmet uygulamalarının olduğu ofiste de sosyal kuluçka alanı olarak gelip projelerini geliştirmek için tüm öğrenciler yararlanabilecek."

Yarışmanın birincileri Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Elif Kubilay ve Emir Güla ise "Projemiz piezoelektrik kristali üzerine dayalı bir proje. Piezoelektrik kristali basınç sonucunda elektrik üreten yarı metal bir malzemedir. Onu okul merdivenlerine döşeyip temiz, masrafsız ve doğal şekilde elektrik üretmeyi amaçladık. Piezoelektrik kristali sayesinde ona basınç uyguladığımızda kendisi bunu yani mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyor. Mesela yürürken, merdivenlerden çıkarken hiçbir zararı olmadan elektrik üretebiliriz. Nişantaşı Üniversitesi'nin düzenlediği 'Haydi Liseli' yarışmasına katıldık, birinci olduk ve yüzde 100 burs kazandık. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ederiz. Projemizi hayata geçirebilmemizi için olanak sağlayacaklarını söylediler. Çalışmalar yapılacak eğer olursa geçilebilecek" dediler.

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Liseliler Projelerini Yarıştırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseliler Projelerini Yarıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi
    16:42 Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi

    Manisa'da yapılan operasyonda durdurulan bir hafif ticari araçta 50 kilogram sentetik ecza hammaddesi ve 200 bin sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suç geliri olduğu değerlendirilen 7 bin 500 lira da ele geçirildi. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
    16:41 Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl'ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istediklerini belirtti. Ayrıca İnegöl-Kestel arasında banliyö treninin işlemesi gerektiğini söyledi.


Advertisement