Liselilere AB Hibe ve Projeleri Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Liselilere AB Hibe ve Projeleri Anlatıldı

Liselilere AB Hibe ve Projeleri Anlatıldı

9 lisede 900 öğrenciye AB projelerini anlatan Büyükşehir, AB hibe ve projeleri konusunda bilgiler verdi.

28.11.2011 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortak olarak yer aldığı AB-ı Hayat Projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından liselere verilen AB proje eğitimleri sona erdi. Son olarak Karamürsel'de 3 lisede yapılan ziyaretler ile AB Proje eğitimleri tamamlanmış oldu. Proje kapsamında, proje uzmanları Darıca, Dilovası, Körfez ve Karamürsel'de belirlenen 9 lisede 600 öğrenciye, Avrupa Birliği Gençlik Hibeleri ve Yurtdışı Fırsatları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERİLDİ

Proje uzmanları, öğrencilere 'Gençlere Avrupa Birliği Gençlik projesi nasıl hazırlanır?', 'Yurtdışından nasıl ortak bulunur?', 'Avrupa Birliği ülkelerinde hazırlanan projelere nasıl ortak olunur?', 'Eylem 2 Avrupa Gönüllü Hizmeti ile AB ülkelerindeki projelere nasıl dâhil olunur?' ve 'Meslek liseleri uluslar arası staj programlarına nasıl dâhil olur?' gibi konularda bilgiler verdi. Ayrıca AB projelerine dâhil olarak gençlerin İngilizcelerini geliştirmelerinin ve yeni kültürler tanımalarının gelecekleri açısından önemi vurgulandı.

GENÇLERİN YOĞUN İLGİSİ

Liseli öğrenciler, eğitimlerin ardından AB Projeleri konusunda akıllarında kalan sorulara cevap arama şansı buldu. Avrupa Birliği Gençlik projeleri ile şu anda Türkiye'den binlerce gencin Avrupa ülkelerine giderek projelere katıldığını ve bu sürecin çok fazla prosedür gerektirmediğini öğrenen gençler motive olarak eğitimi tamamladılar.

AB-I HAYAT PROJESİ NEDİR?

AB-ı Hayat Projesi, Kocaeli Valiliği koordinasyonunda Kocaeli'den çeşitli kamu kurumlarının ortaklığında yürütülen, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finansal olarak desteklenen bir proje. Proje kapsamında Kocaeli'nin Avrupa Birliği kapsamında bilincinin arttırılması hedefleniyor. Projede bugüne kadar öğretmenlere AB eğitimi verilerek okullarda AB kulüplerinin kurulması, bilbord ve köprülere çeşitli sloganlar ile halkın AB normları hakkında bilgilendirilmesi, kamu kurum yönetici ve çalışanlarına uzmanlık eğitimleri gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Seka Kampı'nda bir AB gençlik kampı düzenlemiş ve 60 üniversite öğrencisini eğlenceli aktiviteler ile AB konularında bilgilendirmişti.

BÜYÜKŞEHİR GENÇLERE PROJELERİNDE DESTEK OLUYOR

Büyükşehir AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü 3 yıl boyunca Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönderici Organizasyon yetkisini almış durumda. Avrupa Gönüllü Hizmeti Kapsamında gençler AB üyesi ülkelerde 12 ay boyuncu bir gönüllü projesinde yer alıyor. Birim Kocaelili gençlerin bu projelere dâhil olmasına rehberlik ederken gençlerin projelerine destek veriyor. Bugüne kadar 6 yabancı genci 1 yıl boyunca gönüllü hizmet kapsamında misafir eden Büyükşehir Belediyesi, yürütmüş olduğu 5 AB Gençlik Projesi ile de yaklaşık 80 yabancı genci ilimiz gençleri ile buluşturmuştu. AB Gençlik Programları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen gençler www.ua.gov.tr web adresini ziyaret ederek teknik detayları öğrenebiliyor.

Aynı zamanda proje kapsamında 1 Aralıkta yapılacak olan 'Liseler Arası AB Bilgi Yarışmasında' birinci olan okula Büyükşehir Belediyesi tarafından Lisenin AB Kulübünde kullanılmak üzere 1 adet dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Liselilere AB Hibe ve Projeleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement