Literatürk Edebiyat Severlerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Literatürk Edebiyat Severlerle Buluşuyor

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Essen şehrinde, start alacak Literatürk Türk - Alman Edebiyat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

21.09.2012 12:12  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Essen şehrinde, 8'ncisi düzenlenecek ve 1 Ekim 2012 tarihinde start alacak Literatürk Türk-Alman Edebiyat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Ekim'in ilk haftasında 8'nci kez edebiyat severleri ağırlayacak olan Literatürk'ü, T.C. Essen Başkonsolosu Şule Özkaya himaye edecek.

Geçen yıllara oranla kapsamı daha da genişletilen Literatürk, Essen'de düzenlenen bir toplantıyla Türk-Alman basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Literatürk Festivali Genel Koordinatörü Semra Uzun Önder, Organizatör Fatma Uzun ve Literetürk Festival'e destek veren Grend Kültür Merkezi Direktörü Johannes Brackmann katıldı.

" Türkiye, Almanya ve Avrupa'dan Cinayet Öyküleri" sloganıyla hazırlanan 8. Literatürk Edebiyat Festivali, okumaların yanısıra, tiyatro, sinema, müzik gibi zengin etkinlik programıyla başta Essen kenti olmak üzere Ruhr bölgesindeki farklı mekanlarda sanatseverleri ağırlayacak.

Festival açılışı 1 Ekim 2012 tarihinde, Essen Glückauf Sineması'nda Can Dündar'ın hazırladığı "Delikanlım Yıldızlara İyi Bak" belgeselinin galası ile start alacak. Gazeteci-Yazar Can Dündar da, belgeselinin gösteriminde hazır bulunacak. Festivalin devamında Alman yazar Christian v.Ditfurth "Kreuzberg Cinayeti" adlı eserinden bir bölüm okuyacak, Türkiye'den Bandista ve Almanya'dan Bataclan grupları da sahne alacak.

Literatürk Festivali'nde hafta boyunca gerçekleştirilecek okumalara Mario Levi, Oya Baydar, Melek Ulagay, Lütfiye Güzel, Wolfgang Schorlau, Ursula Sternberg gibi Türk-Alman edebiyatından ünlü isimler konuk olacak.Türkçe polisiyenin duayeni Ahmet Ümit'in de konuk olacağı Literatürk Festivali'nde, televizyonda kısa zamanda izleyici kitlesine sahip olan Behzat Ç. karakterinin yazar ve yaratıcısı Emrah Serbes de son romanıyla ayrıca yer alacak.

Literatürk Festivali ile ilgili olarak organizatör Fatma Uzun, "Geçmişte olduğu gibi yine çok sayıda Türk-Alman edebiyatçıyı okurlarıyla buluşturacağız.İki kültür arasında bir köprü oluşturan Literatürk'ün, kendisini tanıtabilecek genç yeteneklerede, platform sunacaktır" dedi.

Literatürk Festivali Genel Koordinatörü Semra Uzun Önder ise, "Büyük bir titizlikle hazırladığımız Literatürk Festivali hem Türk, hemde Alman edebiyat tutkunlarına hitap edecektir.Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtacak festivale, sanat severleri bizimle beraber olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

1 Ekim'de başlayacak olan festival 7 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Literatürk Edebiyat Severlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement