Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis: "Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız" - Son Dakika
Güncel

Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis: "Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız"

Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis: "Ukrayna\'yı desteklemekten yorulmamalıyız"

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik yapılarına entegrasyonunun Batı'nın güvenliğinin bir garantisi olduğunu belirterek "Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız." dedi.

20.01.2023 19:34  Güncelleme: 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik yapılarına entegrasyonunun Batı'nın güvenliğinin bir garantisi olduğunu belirterek " Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız." dedi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen güvenlik politikası konferansı "Snow Meeting"in ardından değerlendirmelerde bulunan Landsbergis, temel görevlerinin Ukrayna'yı desteklemeye devam etmek olduğunu dile getirdi.

Landsbergis, saldırı ve "savaş suçlarından" sorumlu olan herkesin adalete teslim edilmesi gerektiğini belirterek "Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik yapılarına entegrasyonu, Batı'nın güvenliğinin bir garantisi. Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız. Ukrayna gerekli teçhizatı ve mühimmatı ne kadar çabuk alırsa, o kadar çabuk zafere ulaşabilir, egemenliğini savunabilir ve toprak bütünlüğünü geri kazanabilir." diye konuştu.

Rusya'nın uzun bir çatışmaya hazırlandığını öne süren Landsbergis, "Bu da NATO'nun ileri savunmasını ve müttefiklerinin topraklarının her santimini koruma taahhüdünü daha da önemli hale getiriyor." ifadesini kullandı.

Litvanya'da 16'ncı defa düzenlenen konferansta, bu yıl Ukrayna'ya batı desteği konusuna odaklanıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis: 'Ukrayna'yı desteklemekten yorulmamalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement