'Lojman Cinayeti" Davası - Son Dakika
Güncel

'Lojman Cinayeti" Davası

\'Lojman Cinayeti" Davası

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün TBMM lojmanında öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi Duruşmada, cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten emniyet görevlisi tanık olarak dinlendi.

17.07.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanında öldürülmesiyle ilgili davada, o dönemde soruşturmayı yürüten emniyet görevlisi tanık olarak dinlendi.

Güngör'ün öldürülmesine ilişkin sanık Abdullah Gökalp'in yargılanmasına Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Başka suçtan hükümlü Gökalp'in hazır bulunmadığı duruşmaya müşteki Erol Güngör ve avukatı Ahmet Çağlayan ile sanık avukatı Nigar Yılmaz katıldı.

Duruşmada, o dönemde cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten emekli polis memuru Fahrettin Gürsoy tanık olarak dinlendi.

Gürsoy, hazırlık soruşturması yapıldığı sırada hiç kimseden "bu kısmı rapora alma" şeklinde baskı gelmediğini, müdahale olmadığını, olayla ilgili ifadeleri kendisinin aldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"O tarihte ismi geçen veya şüphelendiğimiz kim varsa hepsinin ifadesini aldık. Hatta Muhyettin Mutlu'nun da ismi geçtiği için onun da ifadesini aldık. Güneydoğu milletvekillerinin çocuklarının kurduğu gençlik çetesi diye bir kelime de duymadım. Hepsi kendi memleketlerindeymiş. Muhyettin Mutlu'yu da Siirt'ten getirterek ifadesini aldık. TRT'den getirttiğimiz ekiplere olay yeri görüntülerini incelettik. Olay yerinde bulunduğu iddia edilen şey, yüzük değil, CHP rozetiydi. Bunu sadece görüntülerde gördüm, açıkça belliydi. Hassasiyetle delilleri toplamaya çalıştık. Ancak ulaştığım bir sanık olmadı."

Gürsoy, müşteki avukatı Çağlayan'ın, "Meclis lojmanlarında bahsedilen gençlik çetesiyle ilgi ne yaptınız?" sorusuna "Güneydoğu milletvekillerinin çocuklarının dinlenmesi için çaba sarfettik. O tarihte PKK örgütünde oldukları söylendiği için kendilerine ulaşamadık" cevabını verdi.

-"İhbardan haberim yok"

Gürsoy, mahkemede sunulan cinayetle ilgili ihbar tutanağından haberi olmadığını, kendisine böyle bir ihbarın gelmediğini belirtti.

Mahkeme, soruşturmada görev yapan bazı polis memurlarının da tanık olarak dinlenmesine, tanık Şule İmamoğlu'nun zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanık Abdullah Gökalp'in, 14 Mayıs 2010'da adalet müfettişine verdiği ifadede, 24 Haziran 1991'de Mustafa Güngör'ü öldürdüğünü beyan ettiği belirtiliyor ve "tasarlayarak, kasten öldürme" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

Önceki duruşmalarda mahkemede hazır edilen Gökalp, eşi ve iki çocuğunun can güvenliğinin sağlanması durumunda ifade vereceğini söyleyerek, şu ana kadar savunmasını yapmadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Lojman Cinayeti' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement