Lokalize: 9'dan Sonra Rock - Kırkbinsinek, El Topo, Uluru - Son Dakika
Kültür Sanat

Lokalize: 9'dan Sonra Rock - Kırkbinsinek, El Topo, Uluru

Lokalize: 9\'dan Sonra Rock - Kırkbinsinek, El Topo, Uluru

Bağımsız müzik sahnemizin başarılı isimlerinin düzenli olarak sahne aldığı Lokalize serisi, 2 Mart'ta üç psychedelic ve stoner rock grubu Kırkbinsinek, El Topo ve Uluru'yu #studio'da ağırlıyor.

02.03.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız müzik sahnemizin başarılı isimlerinin düzenli olarak sahne aldığı Lokalize serisi, 2 Mart'ta üç psychedelic ve stoner rock grubu Kırkbinsinek, El Topo ve Uluru'yu #studio'da ağırlıyor.

Gitar ve vokalde Alper Antmen, elektrik çelloda Barış Güvenenler, davul ve vokalde Özgür Devrim Akçay, bas gitar ve vokalde Tolga Öztürk'ten oluşan Kırkbinsinek, 2008 yılında kuruldu. İlk olarak Pus Almış Dağı adlı şarkıları, 2012 yılında Kompile Karga 3 toplama albümünde yer aldı. Nisan 2015'te ilk Kırkbinsinek albümü Sis Pus Sus, Almanya'da psychedelic, stoner ve progressive rock gruplarının albümlerine imza atan World In Sound etiketiyle yayınlandı. 60'ların ikinci yarısında ortaya çıkan psychedelic akımından etkilenen Kırkbinsinek, müziğinde doğaçlamayı; Anadolu ve dünya müziğinden makamları kendine özgü yorumuyla birleştiriyor.

Dağılan Chopstick Suicide'ın gitar ve vokali Yağız Erdemir'in bir araya getirdiği El Topo, müzik kariyerini 2015'te Dust and Pavements adlı enstrümantal EP'yle başlattı. Geçtiğimiz yılın sonunda ise müzikseverlerin Meriva'dan tanıyacağı Soner Avcu'nun vokalleriyle dahil olduğu ve daha progresif bir sound'a sahip EP Ye'cüc Me'cüc, KARE Müzikevi etiketiyle yayımlandı.

Ege Çaldemir, Ümit Büyükyüksel ve Ogibur Ertürk'ten oluşan Uluru, 2014'ün Kasım ayında kuruldu. Deneysel, psychedelic, enstrümantal ve stoner rock şeklinde tanımlanabilecek bestelere hayat veren üçlü, ilk EP'si Dazed Hill'i 17 Kasım 2015'te, ikinci EP'si Imaginary Sun'ı ise21 Mart 2016 tarihinde yayınladı. Bu iki EP'den seçilen beş parça, Tonzonen Records tarafından plak formatında basıldı. Şu sıralar albüm çalışmalarında olan Uluru, 2017 yılında ilk albümünü yayınlamayı planlıyor.

Enstrümantal, psychedelic ve stoner rock sound'larını başarıyla icra eden Kırkbinsinek, El Topo ve Uluru; 2 Mart'ta Lokalize serisi kapsamında #studio'da gerçekleşecek konserde sahne alacak.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Lokalize: 9'dan Sonra Rock - Kırkbinsinek, El Topo, Uluru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement