Lokalize: Baba Zula, Warm-up & After Party: Murat Meriç - Son Dakika
Kültür Sanat

Lokalize: Baba Zula, Warm-up & After Party: Murat Meriç

Türkiye'nin en başarılı psychedelic müzik gruplarından biri olmasının yanı sıra, yurtdışında da büyük bir hayran kitlesine sahip olan BaBa ZuLa, Lokalize serisi kapsamındaki konserle 5 Nisan'da #studio'da hayranlarıyla buluşuyor!

05.04.2017 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en başarılı psychedelic müzik gruplarından biri olmasının yanı sıra, yurtdışında da büyük bir hayran kitlesine sahip olan BaBa ZuLa, Lokalize serisi kapsamındaki konserle 5 Nisan'da #studio'da hayranlarıyla buluşuyor!

Kapı açılış & Murat Meriç warm-up 20: 30

Baba Zula 21: 30

Murat Meriç after party 23: 00 Son olarak yeni Zorlu PSM sezonunun açılışını yapan MIX Festival kapsamında yine #studio'da müthiş bir performansa imza atan BaBa ZuLa, 1996 yılında Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından kuruldu. Geleneksel Türk enstrümanlarını kullanarak psychedelic müzik altyapılarını Tük halk müziği ve elektronik müzik unsurları ile birleştiren grup, teatral sahne performansıyla da dikkatleri üzerine çekti.

1996 yılında Derviş Zaim'in Tabutta Rövaşata filmi için Zen'den müzikler istemesiyle ismine kavuşan ve kariyerine BaBa ZuLa olarak devam eden grup,  1999 yılında Doublemoon etiketiyle yayınlanan Üç Oyundan Onyedi Müzik albümünde Küçük Prens, Kurbağa Öyküleri ve Mutfak Kazaları adlı tiyatro oyunlarının sahnelemeleri için hazırlanan müzikleri bir araya topladı. Bu albümü 2003'te yayınlanan, Kanadalı şarkıcı ve müzikolog Brenna MacCrimmon'ın katkıda bulunduğu Ruhani Oyun Havaları izledi.

Aralarında Roskilde Festival, Printemps de Bourges ve Now Festival gibi önemli festivallerin de yer aldığı etkinliklerle yurtdışında da büyük beğeni toplayan BaBa ZuLa, Fatih Akın imzalı Crossing The Bridge'de iki şarkısıyla yer aldı. 2005 yılında ise Sly & Robbie, Alexander Hacke, Neil Fraser, Özkan Uğur, Mehmet Güreli, Hüsnü Şenlendirici ve Brenna MacCrimmon'ın konuk sanatçı olarak yer aldığı Duble Oryantal yayımlandı.

BaBa ZuLa'nın başarılı soundtrack kariyeri, 2006 yılında Yüksel Aksu filmi Dondurmam Gaymak için hazırlanan soundtrack'le kaldığı yerden devam etti. Danimarka'da turne gerçekleştiren, Tokyo'da konser veren, Venedik Bienali'nde Türk Pavyonu'nun açılışını yapan grup, 2007'de altıncı albümü Kökler'i yayınladı.

2010'da yayınlanan Gecekondu'nun ardından 2014 yılında BaBa ZuLa diskografisinin şimdilik son ayağı olan 34 Oto Sanayi yayınlandı.

Doğu ve batı arasında özgün bir köprü vazifesi gören müziği ve doğaçlamaya yatkın teatral canlı performansları ile her konserini benzersiz bir deneyim haline getiren BaBa ZuLa, 5 Nisan'da Lokalize serisi kapsamında hayranlarıyla #studio'da buluşacak!

Murat Meriç

Tam anlamıyla bir müzik insanı olarak tabir edebileceğimiz; müzik tarihçisi, yayımcı, radyo sunucusu, televizyon sunucusu, yazar ve DJ kimliğiyle tanınan Murat Meriç, yelpazesi hayli geniş seçkisiyle BaBa ZuLa öncesi ve sonrasında #studio'da kabinin başına geçecek!

20: 30 Kapı Açılış

20: 30 Murat Meriç (Warm-up)

21: 30 Babazula

23: 00 Murat Meriç (Warm-up)

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beşiktaş

Mekan : Zorlu Performans Sanatları M.

Mekan Adresi : Zorlu Center, 34340,

Başlangıç Saati : 05.04.2017 20: 30: 00

Bitiş Saati : 05.04.2017 22: 30: 00

Kategori : Lokalize: BaBa ZuLa, Warm-up & After Party: Murat Meriç

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Lokalize: Baba Zula, Warm-up & After Party: Murat Meriç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement