Londra-2012 - Son Dakika
Spor

Londra-2012

Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, telefon aracılığıyla ailesiyle konuştu.

11.08.2012 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, telefon aracılığıyla ailesiyle konuştu.

İngiltere'de düzenlenen olimpiyatlarda atletizm dalında Türkiye'ye ikinci altın madalyayı getiren Aslı Çakır Alptekin'in Antalya'da yaşayan ailesi, Aslı'nın başarısını kutlamaya devam ediyor.

Komşularının ve yakınlarının telefon kutlamalarını kabul eden Çakır ailesi, mutluluklarını gazetecilerle paylaştı. Türk bayrağıyla ve Aslı'nın kazandığı madalyalarla fotoğraf çektiren Çakır ailesi, daha sonra Aslı ile telefonda görüştü.

Telefondan gazetecilere açıklama yapan Aslı Çakır Alptekin, olimpiyat şampiyonu olmanın her Türk sporcunun hayali olduğunu, bu hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.

En büyük destekçisinin ailesi olduğunu dile getiren Aslı Çakır Alptekin,

"Aileme teşekkür ediyorum. Beni her zaman desteklediler ve sahip çıktılar. Buralara gelmek kolay olmadı. Çok çalıştım. Bu başarıyı elde ettiğim için mutluyum" dedi.

Aslı'nın yarışı sırasında fenalık geçiren anne Hatice Çakır da Aslı'nın başarısının gurur verici olduğunu, bu mutluluğun tarifi olmadığını söyledi.

Aslı'nın finish çizgisini geçtikten sonra tansiyonunun düştüğünü ve bir anda her yerin siyahlaştığını belirten Hatice Çakır, "Daha sonra kendime geldim. Hap aldım ama yine de geçmedi, hastaneye gitmek zorunda kaldım. Doktorlar şekerimin düştüğünü, tansiyonumun yükseldiğini söylediler ve taburcu ettiler. Şimdi iyiyim" dedi.

Aslı ile yarışın ardından telefonla görüştüklerini ifade eden Hatice Çakır, kızının Türk halkına çok güzel bir duygu yaşattığını, herkesin dualarıyla bu başarıyı elde ettiğini kaydetti.

Rüyasında bir ses duyduğunu ve Aslı'nın birinci olacağını söylediğini belirten Hatice Çakır, "Uyandım, herkese söyledim. Ama güldüler bana... Yarış başladığında da birinci olacağını hissettim" diye konuştu.

Aslı'nın babası Adil Çakır ise kızının 8 yaşında ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni İsmail Öncü sayesinde atletizme başladığını bildirdi.

Aslı'nın lisede okuduğu sırada katıldığı bir yarışta doping maddesi içerdiğini bilmediği bir ilacı kullandığı için iki yıl ceza aldığını dile getiren Adil Çakır, Aslı'nın ara verdiği bu dönemde sürekli antrenman yaptığını söyledi.

Aslı'nın daha sonra birçok yarışta gösterdiği başarılı performans ile milli takıma seçildiğini, ardından Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü bünyesine katıldığını ifade eden Adil Çakır, yurt dışında da Aslı'nın birincilikler kazandığını anlattı.

Aslı ile antrenörü İhsan Alptekin'in nikahlı olduğunu, bu yıl düğün yapacaklarını kaydeden Adil Çakır, damadını çok sevdiğini ifade etti.

Kızının Süreyya Ayhan'ın kazandığı başarıları ilham kaynağı olarak gördüğünü dile getiren Adil Çakır, "Süreyya Ayhan, Altınova'da oturduğu sırada ben orada bir fırında çalışıyordum. Süreyya Ayhan'a sıcak pide yapar götürürdüm" dedi.

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken de Çakır ailesini ziyaret etti.

Tüzken, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytinköy Spor Tesisleri'ndeki atletizm sahalarından birine Aslı Çakır Alptekin'in isminin verilmesi için valiliğe teklif sunacaklarını söyledi.

Valiliğin uygun görmesi halinde bakanlığa da bu teklifin sunulacağını, kabul görmesi halinde de Aslı'nın isminin ölümsüzleştirileceğini dile getiren Tüzken,

"Hem Aslı ile hem de onu yetiştiren ailesiyle gurur duyulması gerekiyor. Atletizmi geliştirmek amacıyla Aslı ile birlikte proje geliştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Tekvando kadınlar 67 kiloda bronz madalya kazanan Nur Tatar'ın elde ettiği başarının da önemli olduğunu vurgulayan Tüzken, madalyanın önemli olmadığını, finale kalmasının da büyük başarı olduğunu ve Antalya'yı gururlandırdığını kaydetti.

Muhabir: Okan Özer

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Londra-2012 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement