Londra'da "Ayakkabılar: Haz ve Acı" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Londra'da "Ayakkabılar: Haz ve Acı" Sergisi

Dünyanın dört bir yanından İngiltere'ye getirilen 250'den fazla ayakkabı, başkent Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi'nde sergileniyor.

17.06.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın dört bir yanından İngiltere'ye getirilen 250'den fazla ayakkabı, başkent Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi'nde sergileniyor.

Sergide, ayakkabının yapımından toplumsal statü göstergesi olarak önemine, kültürler arası farkı yansıtmasından moda markası olmasına kadar birçok konuya değiniliyor.

"Ayakkabılar: Haz ve Acı" isimli sergide Kraliçe Victoria, Marilyn Monroe, Lady Gaga, Sarah Jessica Parker, David Beckham, Kylie Minogue, Naomi Campbell gibi ünlülerin giydiği ayakkabıları da görmek mümkün. Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Jimmy Choo, Prada gibi markaların tasarladığı ayakkabılar da sergide yer alıyor.

Sergide dikkat çeken parçalar arasında, Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, yaklaşık 30 santimetre topuğu olan hamam terliği, MÖ 30 yılına ait Mısır sandaleti, Çinli kadınların 19. yüzyılda ayaklarını küçültmek için giydikleri "lotus ayakkabıları" bulunuyor.

Serginin araştırma asistanı Lucia Savi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakkabıların tarih boyunca her zaman statü ve kültürel geçmiş göstergesi olduğunu belirterek "Ayakkabının aynı zamanda bir tasarım harikası olduğu söylenebilir. Dolayısıyla bu sergiyle hem tasarımı hem de kültürel anlamları bir arada anlatmaya çalıştık" dedi. Savi, 31 Ocak 2016 tarihine kadar gezilebilecek sergiye ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

Serginin küratörü Helen Persson, "Ayakkabı her zaman, kıyafetin en önemli unsurlarından biri olmuştur. Aynı zamanda cinsiyet, statü, kimlik, zevk, hatta cinsel tercihin bile göstergesi oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra'da 'Ayakkabılar: Haz ve Acı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement