Londra'da İsrail karşıtı Yahudiler, Netanyahu'nun İngiltere'ye yapacağı ziyareti protesto etti - Son Dakika
Güncel

Londra'da İsrail karşıtı Yahudiler, Netanyahu'nun İngiltere'ye yapacağı ziyareti protesto etti

Londra\'da İsrail karşıtı Yahudiler, Netanyahu\'nun İngiltere\'ye yapacağı ziyareti protesto etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail karşıtı bir grup İngiliz Yahudi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yarın ülkeye yapacağı resmi ziyareti protesto etti.

22.03.2023 23:45  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail karşıtı bir grup İngiliz Yahudi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yarın ülkeye yapacağı resmi ziyareti protesto etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan İngiliz Yahudilerinden oluşan grup, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, yarın resmi ziyaret kapsamında Londra'ya gelecek İsrailli mevkidaşı Netanyahu ile görüşmeyi reddetmesi çağrısında bulundu.

"Na'amod" adlı İngiliz Yahudilerden oluşan grubun düzenlediği gösteriye katılanlar, "Netanyahu'ya hayır, işgale hayır", "Demokrasi ve işgal aynı anda var olamaz", "Hepimiz özgür olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz" yazılı pankartlar taşıdı ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Gösteride, Netanyahu'nun İngiltere'de kırmızı halıyla karşılanmasına karşı çıkan Yahudiler, ellerinde taşıdıkları sembolik kırmızı bez parçasını yırttı.

"Netanyahu ve İsrail rejimi, Filistin'de büyük insan hakları ihlalleri gerçekleştirdi"

Protestoya katılanlardan İsrail karşıtı İngiliz Yahudisi Marco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Netanyahu ve İsrail rejiminin Filistin'de büyük insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini, işgal ve apartheid rejiminin adaletsiz olduğunu ve İngiliz hükümetinin bunu desteklememesi gerektiğini ve bu hükümetin liderlerini bakanlarıyla görüşmeye davet etmemesi gerektiğini söylüyoruz."

İsrail'in uluslararası arenada desteklenmemesini isteyen Marco, İsrail ile anlaşma yapılmaması ve bu ülkenin kınanması gerektiğini dile getirdi.

Marco, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Filistin halkını yok sayan açıklamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Bence bu yanlış. İnsanların özgürlük ve eşitlik için meşru talepleri var. Bence onların varlığını inkar etmek onları ortadan kaldırmayacak." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Londra'ya gelecek.

Netanyahu, ikili temaslarına 24 Mart Cuma günü başlayacak.

Netanyahu'nun ziyareti öncesi dün Londra'ya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile iki ülke arasında ekonomik, güvenlik ve teknoloji bağlarını derinleştirmeyi amaçlayan anlaşmaya imza atmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra'da İsrail karşıtı Yahudiler, Netanyahu'nun İngiltere'ye yapacağı ziyareti protesto etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Microsoft Copilot, ChatGPT'ye Karşı Neden Tercih Edilmeli?
    01:09 Microsoft Copilot, ChatGPT'ye Karşı Neden Tercih Edilmeli?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Popülerlik açısından birbiriyle rekabet eden bu iki araç, bazı konularda avantaj farklılıklarına sahip. İşte bunun için 5 sebep...

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement