Londra'da "İstanbul" Partisi - Son Dakika
Dünya

Londra'da "İstanbul" Partisi

Londra\'da "İstanbul" Partisi

Wimledon Tenis Şampiyonası ön partisine bu yıl Türkiye ev sahipliği yaptı.

17.06.2011 11:10  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen dünyaca ünlü Wimledon Tenis Şampiyonası ön partisine bu yıl Türkiye ev sahipliği yaptı. Tenis ve İngiliz sosyetesinin ünlü isimlerini buluşturan partide İstanbul'un, dünyanın en prestijli kadın tenis turnuvasına üç yıl boyunca ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

Londra'nın Kensington bölgesindeki Roof Gardens'da dün akşam düzenlenen partiye Türkiye'den Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Milli tenisci İpek Şenoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Türk iş dünyası ve sosyetesinin tanınmış isimlerinden oluşan 150 kişilik bir davetli grubu katıldı.

Bu yılki teması İstanbul olan ve yaklaşık bin kişinin katıldığı gecede, Hollywood yıldızları, moda, sinema ve müzik sektörününün vazgeçilmez starları, uluslararası spor yıldızları, Serena Williams, Maria Sharapova, Caroline Wozniacki, Dinara Safina gibi tenis dünyasının ünlü isimleri ve WTA oyuncuları da boy gösterdi. Dünya sosyetesinin yanı sıra ünlü starlarında biraraya geldiği partide, Türk yemekleri, müzikler, dekor, halılar, perdeler, çiçekler gibi tüm ayrıntılarda Türkiye ve İstanbul teması işlendi.

ŞENOĞLU: "WİMLEDON BENİM İÇİN ÖNEMLİ"

Wimledon'da Türk bayrağını dalgalandıran Milli teniscimiz İpek Şenoğlu, Londra'da DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben aslında her yıl olduğu gibi bu yılda Wimledon'da oynamak için buradayım. Ama bu yıl bunun yanında farklı bir sorumluluğumda var. Ekim ayında çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. WTA sezon sonu şampiyonası İstanbul'da Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde yapılacak. Dolayısıyla bu organizasyonun tanıtımını yapmak üzere Wimledon Partisi'nde Türkiye temasıyla bir yer ayrıldı. Bu nedenle Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yetkililer in yanı sıra Türk basınından çok sayıda basın mensubu davet edildi" dedi.

Wimledon'dan büyük beklenti içinde olduğunu belirten Şenoğlu, "Geçen hafta Hollanda'daydım. İlk çim turnuvamı burada oynadım. İlk turda kaybettik, ancak çimde oynamak biraz farklı bir ihtiyaç gerektiriyor... Vucudunuzun alışması gerekiyor. Dolayısıyla benim için bir antreman turnuvasıydı. Bu hafta Wimledon'daki rakibim Marino. Rolland Gross'da yine beraber oynadık. Oradaki rakibimiz seri başıydı. Kura oldukça önemli çünkü her yıl zor kura çekiyorum. Umuyorum ki bu yıl güzel bir kura çekereriz ve başarılı olabiliriz diye düşünüyorum. Wimledon'un benim için yeri ayrı. Umarım farklı bir anlam katıp daha iyi başarılara imza atarım" diye ifade etti.

Türkiye temalı bir partinin ilk defa düzenlendiğini söyleyen Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise şöyle konuştu: "Çünkü daha önceleri teması olmuyordu. Biz bunu öneri olarak getirdik ve İstanbul'u lanse edelim istedik. Hakikaten çokta iyi oldu. İçerde yaklaşık bin kişiye yakın misafir var. İstanbul posterleri arasında, Türk yemekleri yiyeyerek hep beraber eğleneceğiz" dedi.

Dünya tenisinde kadınlarda sezon sonu turnuvası olan TEB-BNP Paribas WTA Championships'in 2011 ile 2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacak. Bu turnuvanın Türkiye için çok prestijli bir turnuva olacağını belirten Uluç, "Başkanlığım döneminde arkadaşlarımla birlikte bu turnuvanın Türkiye'de olmasından ve organizasyonun yapılmasından çok mutlu ve gururluyuz. Çünkü çok kolay bir organizayonu olan turnuva değil. Ama bu aşamaların hepsini ger geçen gün çok daha iyi bir başarıyla gerçekleştiriyoruz. Çok az bir zaman kaldı. 4. 5- 5 ay gibi bir zaman kaldı. Güzel İstanbulumuzda inşallah dünyanın en iyi 8 kadın teniz oyuncusunu göreceğiz. Bunun için hergün büyük bir özveriyle çalışıyoruz" diye ifade etti.

"WİMLEDON'DA 4 TENİSCİMİZ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Wimledon'ın Grand Slam'ler arasında çok özel bir yeri olan turnuva olduğunu belirten Uluç "Bu benim içinde öyle. Ben de her yıl bu turnuvaya gelmeye ve oyuncularımızın maçlarını izlemeye çalışıyorum. İpek çiftlerde çok başarılı. Marsel elemelerde çok dişli bir rakiple karşılaştı ve yenildi. Çağla'da güzel mücadele etti. Bu yıl 4 teniscimiz Wimledon'da mücadele edecek. Bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Her sene biraz daha ileriye gidecekler ve dünya klasmanında daha iyi bir yere gelecekler. Bu da ilk kez oluyor. Türkiye'de tenis hakikaten ilerliyor. Tenis'de bir yerlere geliyoruz. Zor ilerleyen bir spor ama bir yerlere gelecegiz" diye vuguladı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da tenis de büyük bir atılım içersinde olduklarını ve teniscilerimizin ana tablo da ilk onlarda yer aldıklarını günlerin yakın olduğunu söyledi. İstanbul, dünyanın en prestijli kadın tenis turnuvasına üç yıl boyunca ev sahipliği yapacak. Dünya tenisinde kadınlarda sezon sonu turnuvası olan WTA Championships, 2011 ile 2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacak.

Teklerde kortların en başarılı 8 kadın tenisçinin, çiftlerde de en iyi dört takımın kozlarını paylaşacağı turnuva, dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirecek. Dünya Kadınlar Tenis Birliği'nin (WTA) düzenlediği ve tenisseverlerin yakından takip ettiği şampiyona 25-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Turnuva dağıtılacak toplam ödül miktarı ise 4 milyon 500 bin dolar. İngiliz işadamı Richard Branson'ın ev sahipliği yaptığı, dünya sosyetesini buluşturan 2011/ Wimbledon Turnuvası'ndan önce düzenlenen parti, Londra'nın prestijli partilerinden biri olarak biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Londra'da 'İstanbul' Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement