Londra'da Mehdi Eker'e Protesto - Son Dakika
Güncel

Londra'da Mehdi Eker'e Protesto

Londra\'da Mehdi Eker\'e Protesto

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in konuşmacı olarak Londra'da katıldığı panel, Öcalan tişörtü giyen bir grubun protestosuna sahne oldu.

27.10.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in konuşmacı olarak Londra'da katıldığı panel, Öcalan tişörtü giyen bir grubun protestosuna sahne oldu. Protestonun devam etmesi üzerine panel iptal edildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da British Institute of Turkish Affairs (BITAF) ile SETA Avrupa Araştırmaları Masası'nın 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Dış Politikalarına Yansımaları konulu ortaklaşa bir panel düzenledi

Londra'daki Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimleri Üniversitesi'nde (LSE) düzenlenen panele konuşmacı olarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Council on Foreign Relations'dan Ed Husain, Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan, BITAF'tan Uğur Özdemir ve SETA'dan Enes Bayraklı katıldı.

Panelin açılışını yapmak üzere kürsüye çıkan Mehdi Eker'in konuşması sırasında bir grup terör örgütü PKK'nın pankartını açtı. Üzerlerinde 'Öcalan'a özgürlük" yazılı tişörtler giyen protestocular salon görevlisinin ikazı üzerine bir süre sessiz kaldı.

Konuşmasına devam eden Eker'in sözlerini kesmeye devam eden protestoculara güvenlik görevlileri dışarı çıkmalarına ikna etmeye çalışsalar da başarılı olamadı.

Kürsüde bulunan Eker, PKK'nın bir terörist organizasyon olduğunu ve Abdullah Öcalan'ın da bu terörist organizasyonun lideri olduğunu söyleyerek, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu ve PKK'nın sadece Türkleri değil çok sayıda masum Kürt vatandaşını da öldürdüğünü kaydetti. Eker'in konuşması protestocuların sloganları ile kesilmeye devam etti. Bunun üzerine salon görevlisi panelin güvenlik nedeniyle devam edemeyeceğini duyurarak salonda bulunanların binayı boşaltmasını istedi.

Salondaki davetlilier de protestocuların dışarı çıkarılması için tepkilerini dile getirdi.

Destek güvenlik görevlisinin getirildiği salonda, panele gelen davetliler ile protestocular arasında sözlü atışmalar bir süre daha devam etti

Panelin açılışında 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile ilgili hazırlanan kısa bir video gösterilirken, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240 kişi için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'da Mehdi Eker'e Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement