Londra'daki Grenfell Yangınında Ölenlerin Ailelerin Her Birine 20 Bin Pound Verilecek - Son Dakika
Dünya

Londra'daki Grenfell Yangınında Ölenlerin Ailelerin Her Birine 20 Bin Pound Verilecek

İngiltere’nin başkenti Londra’da Grenfell kulesi yangınında ölenlerin ailelerine 20 bin pound verileceği bildirildi.

23.06.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da Grenfell kulesi yangınında ölenlerin ailelerine 20 bin pound verileceği bildirildi.

Londra'da bir Hotpoint buzdolabının buzluk kısmından çıktığı iddia edilen 24 katlı binadaki yangında 79 kişi hayatını kaybetmişti.

Yardım Komisyonu yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ilk etapta her bir ölen için 20 bin pound verileceğini açıkladı. Yangında ciddi şekilde yaralanan ve hastanede tedavisi gerekenlere ise ilk etapta 10 bin pound verileceği kaydedildi. Yeni bir konuta taşınanlara ise yeni başlangıç yardımı olarak ayrıca 10 bin pound verileceği kaydedildi.

Yangından etkilenen ailelere verilecek yardımların Londra Acil Durum Vakfı, İngiliz Kızıl Hac, K&C Vakfı ve Evening Standard Dispossessed fonu ile Londra Toplum Vakfı tarafından sağlanacağı belirtildi.

Hayır Vakfı Komisyonu başkanı David Holdsworth İngiliz halkının kurbanlar için milyonlarca pound yardım yaptığını söyledi. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Londra'daki Grenfell Yangınında Ölenlerin Ailelerin Her Birine 20 Bin Pound Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.


Advertisement