Londra'daki Silahlı Saldırının Sır Perdesi Aralanıyor - Son Dakika
Güncel

Londra'daki Silahlı Saldırının Sır Perdesi Aralanıyor

Londra\'daki Silahlı Saldırının Sır Perdesi Aralanıyor

Dha DIŞ HABER- Londra'nın Türklerin en yoğun yaşadığı Wood Green bölgesinde, çalıştırdığı "Kardeşler Tatlı Salonu'nda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aksaraylı Erdoğan Güzel ile ilgili sır perdesi aralanıyor.

12.07.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER-

Londra'nın Türklerin en yoğun yaşadığı Wood Green bölgesinde, çalıştırdığı "Kardeşler Tatlı Salonu'nda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aksaraylı Erdoğan Güzel ile ilgili sır perdesi aralanıyor.

Wood Gren'in Lord Ship Lane caddesinde Cuma akşamı 15.45 civarında meydana gelen silahlı saldırıda iki çocuk babası 42 yaşındaki Erdoğan Güzel olay yerinde hayatını kaybetmiş, bir kadın da ağır yaralanarak Londra Hastanesi'ne kaldırılmıştı. İsmi açıklanmayan yaralı kadının hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Londra polisi olayla ilgili açıklama yapmadı ancak görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti:

Lord Ship Lane üzerindeki Bros Bakery'nin önünde, bir araçtan inen silahlı 3 veya 4 kişi, Sweet Peppa restoranın önünde ateş ettiler ve hızla olay yerinden uzaklaştılar.

Olayla ile ilgili yakalanan olmadığı belirtilirken polisin gelişmelerle ilgili açıklama yapması bekleniyor. Olay önce çete savaşı sanıldı ama Erdoğan Güzel'in çete işleriyle ilişkisi olmayan Türk toplumunda sevilen bir esnaf olduğu anlaşıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Olayın meydana geldiği yerde tavukçu dükkanı bulunan İbrahim Yurdakul (33) London Evening Standart'a yaptığı açıklamada, silah seslerini duyduğunda kendisinin içerde kardeşinin ise dükkanın hemen dışında olduğunu belirtti. Kardeşi Mahir'in, kurşunlara hedef olmamasını şansa bağlayan İbrahim Yurdakul, "Her şey 30-40 saniyede oldu. Kardeşim kaldırımdaydı, şayet yere atlamasaydı o da isabet alabilirdi. Çok şanslıydı. Silah büyüktü, makinalı silahlar gibiydi" dedi.

Gelen polis ekipleri tarafından bölge saat 17.45'ten itibaren kordon altına alındı. Polisten yapılan açıklamada şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir tutuklama olmadığı öğrenildi.

Lordship Lane'nin, Perth Road ile Winkfield Road arasındaki bölümünün kapalı olduğu da açıklandı.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden Erdoğan Güzel'in aslen Aksaray'ın Karaören köyünden olduğu öğrenildi.

AİLESİNİ BİR GÜN ÖNCE TATİLE GÖNDERMİŞTİ

İngiltere'de dört kardeş olan Erdoğan Güzel en küçük kardeşini İngiltere'ye geçen hafta getirdi ve dün olaydan önce yeni gelen kardeşi ile işyerinin önünde oturduğu sırada saldırı meydana geldi. Saldırganların kurşunlarına hedef olan Erdoğan Güzel'in kardeşinin kucağında can verdiği öğrenildi. Güzel'in ailesini de saldırıdan önceki gün Türkiye'ye tatile gönderdiği edinilen bilgiler arasında.

HEDEF YAN TARAFTAKİ SİYAHİLERİN İŞYERİ Mİ?

Bölge sakinlerinden edinilen bilgiye göre Erdoğan Güzel'in hayatını kaybettiği olayda asıl hedef yan taraftaki siyahilere ait işyeri. Daha önce de silahla taranan yan taraftaki işyerine yönelik olduğu tahmin edilen saldırıda, Erdoğan Güzel'in doğrudan hedef olmadığı, o anda işyerinin önünde oturuyor olması nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'daki Silahlı Saldırının Sır Perdesi Aralanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement