Londra'daki Terör Saldırısının Kurbanı Madrid'e Getirildi - Son Dakika
Güncel

Londra'daki Terör Saldırısının Kurbanı Madrid'e Getirildi

Londra\'daki Terör Saldırısının Kurbanı Madrid\'e Getirildi

İngiltere'nin başkenti Londra'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden İspanya vatandaşı Ignacio Echeverría'ın cenazesi İspanya'nın başkenti Madrid'e getirildi.

10.06.2017 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden İspanya vatandaşı Ignacio Echeverría'ın cenazesi İspanya'nın başkenti Madrid'e getirildi. Hükümet, dün Echeverría'ya üstün liyakat nişanı verileceğini duyurmuştu.

Londra'daki terör saldırılarından hayatını kaybeden 39 yaşındaki Echeverría'ın cenazesi devlete ait bir uçakla Madrid Torrejón de Ardoz havaalanına getirildi. Cenazeye aile üyelerinin yanı sıra İspanya'nın İngiltere büyükelçisi Simon Manley ve Dışişleri müsteşarı Cristóbal González-Aller da eşlik etti.

Liyakat nişanı verilecek

Bakanlar Kurulunda alınan karar gereği hükümet terör saldırısı sırasında bir başka birine yardım etmek isterken teröristler tarafından öldürülen Echeverría'ya üstün liyakat nişanı vermeye karar vermişti. Hükümet Sözcüsü İnigo Mendez de Vigo düzenlediği basın toplantısında Echeverría'yı "kahraman" olarak tanımlamıştı.

Londra Köprüsü üzerinden bir minibüs yayaları ezmiş ve adından köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmişti. Minibüsten inen 3 saldırgan bıçakla pazardakilere saldırmış ve insanları bıçaklamıştı. Saldırıda üçü saldırgan olmak üzere  10 kişi ölmüştü. Saldırıyı terör örgütü İŞİD üstlenmişti. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'daki Terör Saldırısının Kurbanı Madrid'e Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement