Los Angeles)- Refik Anadol "Wdch Dreams" İn Heyecanını Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Los Angeles)- Refik Anadol "Wdch Dreams" İn Heyecanını Yaşıyor

- Refik Anadol "WDCH Dreams" in heyecanını yaşıyorLOS ANGELES - Medya Sanatçısı ve Yönetmen Refik Anadol'un yapay zeka, anılar ve üç boyutlu dosyalar ile bir araya getirdiği WDCH Dreams (Walt Disney Konser Salonu-Rüyalar) eseri, Los Angeles Filarmoni Orkestrası (LA Phill)'in evi özel tasarıma...

29.09.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Refik Anadol "WDCH Dreams" in heyecanını yaşıyor

LOS ANGELES - Medya Sanatçısı ve Yönetmen Refik Anadol'un yapay zeka, anılar ve üç boyutlu dosyalar ile bir araya getirdiği WDCH Dreams (Walt Disney Konser Salonu-Rüyalar) eseri, Los Angeles Filarmoni Orkestrası (LA Phill)'in evi özel tasarıma sahip Walt Disney Konser Salonu'nda canlandı.

Los Angeles'ın simgelerinden olan ve Frank Gehry tarafından tasarlanan konser salonunda LA Phill'in yüzüncü yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşen gösteriden evvel, yüzlerce kişi konser salonunun çevresinde toplandı. LA Phill'in yüz yıllık arşivini, Gehry'nin üç boyutlu tasarımını ve yapay zekayı kullanarak oluşturulan enstalasyon 42 projektör tarafından yapının asimetrik ve fütüristik yüzeyine LA Phill'in müzik performansları eşliğinde yansıtıldı. İHA mikrofonuna konuşan sanatçı Refik Anadol, projenin Kaliforniya Üniversitesi'nde okuduğu zamanlarda ortaya çıktığını ve 4 sene süren LA Phill ile birlikte çalışmanın sonucu projenin hayata geçtiğini aktardı. 2014 yılında yine LA Filarmoni ile dünyada ilk defa canlı çalınan müzik sesi ile eş zamanlı görsel grafikler oluşturarak konser salonunda gösteri gerçekleştirdiklerini anlatan Anadol, "Çalışmalarımda her zaman mimari ögeleri ve sanatları bir araya getiren hikayeler üzerinde çalışıyorum" dedi.

Ayrıca Los Angeles'ın küçüklüğünden bu yana aklında olan bir şehir olduğunu ifade eden Anadol, "Şu anda onun içinde geleceğe dair bir spekülasyon izliyoruz, bir binanın hatırlamasını izliyoruz" dedi. Anadol, konser salonunun LA Phill'in evi olduğunu ve LA Phill'in 100 yıllık verilerini kullandıklarını ifade ederek "Aslında binanın kendi gördüğü, dinlediği her şey bana bir veri olarak geldi. En büyük farklılığı getiren yapay zekanın bilgilerin bir form oluşturarak gözle görülemeyenin görsel hale getirmesi, bir heykel çalışmasına dönüştürmesi en zor kısımdı" diyerek Google'dan bu konuda destek aldıklarını ifade etti.

Anadol son olarak "Üç boyutlu dosyalarla, anılarla ve yapay zekayla bir ilişki kurma şansı bulduk" dedi.

42 projektörden yansıtılan eser, LA Phill'in geçmişinin yansıtıldığı "Hafıza", güncel verilerin kullanarak oluşturulan çalışma "Farkındalık" ve geleceğin ön görüldüğü "Rüya" isimli üç bölümden oluşuyor.

Öte yandan, çalışma 587 bin 763 imaj dosyası, bin 880 video kaydı, bin 483 meta data dosyası ve 16 bin 471 konserden 40 bin saatten fazla ses kaydıyla bir araya geldi. Anadol, bu malzemeleri kullanarak ve yapay zeka ile sanatsal iş birliği geliştirerek gösteriyi hazırladı. Refik Anadol'un gösterisi 6 Ekim tarihine kadar saat 19.30 - 23-30 saatleri arasında izlenebilecek.

Los Angeles)- Refik Anadol "Wdch Dreams" İn Heyecanını Yaşıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Los Angeles)- Refik Anadol 'Wdch Dreams' İn Heyecanını Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement