Los Angeles'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü - Son Dakika
Dünya

Los Angeles'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar büyürken hafta sonu ülkenin en önemli merkezlerinden biri olan Los Angeles Hollywood'da yüz binlerce kişinin koronavirüs önlemlerini hiçe sayarak katıldığı yürüyüş "Amerikan Baharı" olarak yorumlandı.

09.06.2020 11:30  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

George Floyd'un öldürülmesinin ardından ABD'de başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, her geçen gün ülke geneline yayılırken hafta sonu ABD'nin önemli kentlerinden biri olan Los Angeles'ta dikkat çeken bir yürüyüş düzenlendi.

"AMERİKAN BAHARI"

Los Angeles'ta ABD filmlerinin merkezi olan Hollywood sınırları içerisinde yapılan yürüyüşe yüz binlerce kişi katıldı. Ellerinde pankartlarla yürüyen kalabalık ırkçılık karşıtı sloganlar da attı. Protestocular, yürüyüşe başlamadan önce ise adeta tepkilerin sembolü haline gelen yere diz çöküp yumruk kaldırma hareketini yaptılar. ABD'nin küresel pazarda en önemli ürünlerinin çıktığı Hollywod sokaklarının böyle bir manzaraya ev sahipliği yapması ise kamuoyunda "Amerikan Baharı" olarak yorumlandı.

Los Angeles'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü

"AMERİKAN BAHARI" İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Tunus'ta dokuz yıl önce "ekmek, onur ve özgürlük" sloganıyla başlayan ve kısa sürede pek çok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesini etkisi altına "Arap Baharı" isimli süreç "darbe, karşı devrim, iç savaş ve dış müdahaleler" nedeniyle adeta kışa döndü. Eylemler; Suriye, Mısır, Libya ve Yemen'i derinden etkiledi. Milyonlarca insanın göç etmesi nedeniyle Türkiye de bu durumdan olumsuz etkilendi.

Los Angeles'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü

UZMANLAR, YENİ BİR DALGA BEKLİYOR

ABD'li doktorlar, eylemlere katılanların maske takmaması ve sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle ülkede koronavirüs salgınının 2. kez patlama yapmasından endişeleniyor.

PROTESTOLAR, 2 HAFTADIR SÜRÜYOR

46 yaşındaki George Floyd'un 25 Mayıs'ta dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

Olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline yayılan ve yaklaşık 2 haftadır süren protestolarda polis reformu talep ediliyor.

Los Angeles\'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü

Son Dakika Dünya Los Angeles'ta yüz binlerce kişi ırkçılık karşıtı protestolar için yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement