Lösemi Hastası Nisanur İçin Kermes Düzenledi - Son Dakika
Genel

Lösemi Hastası Nisanur İçin Kermes Düzenledi

Lösemi hastası Nisanur için kermes düzenledi Tokat'ta yaşayan lösemi hastası 7 yaşındaki Nisanur Şimşek için öğrenciler kermes düzenledi.

16.03.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemi hastası Nisanur için kermes düzenledi

Tokat'ta yaşayan lösemi hastası 7 yaşındaki Nisanur Şimşek için öğrenciler kermes düzenledi.

TOKAT - Tokat'ta yaşayan lösemi hastası 7 yaşındaki Nisanur Şimşek için öğrenciler kermes düzenledi.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde yaşayan Osman ve Çiçek Şimşek çiftinin iki kız çocuğundan 7 yaşındaki lösemi hastası Nisanur Şimşek, haftada bir gün Ankara'ya giderek tedavi görüyor. Kemoterapi tedavisi nedeniyle saçları dökülen ve ailesinin enfeksiyon kapmaması için öpüp koklayamadığı Nisanur'un tedavisinin ise bir kaç yıl daha devam etmesi bekleniyor. Turhal ilçesinde bir mermer ocağında asgari ücretle çalışan baba Osman Şimşek ise kızının tedavi masraflarını karşılamakta zorlandığı için özel bir okul yönetimi tarafından Nisanur için yardım kermesi düzenlendi. Öğrenci velileri tarafından hazırlanan yiyecekler okulda açılan stantlarda satışa sunuldu. Öğrenciler Nisanur için açılan stantlarda pasta, börek, tatlı sattı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar'da kermese katılarak destek verdi. Öğrenciler ailelerinin yardımları ile kermes düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını, kısa sürede Nisanur'un iyileşerek okul hayatına başlamasını ümit ettiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yapılan kampanyanın önemine değinerek,"Hasta bir çocuğumuz için herkes ne yapmalıdan ziyade biz ne yapmalıyız olgusu ile düzenlenmiş bir etkinlik. Devletimiz Nisanur için çok yönlü katkılar yapmış. SYDV tarafından yüksek meblağlarda yardımlar yapılmış. Ama buna rağmen bizde bir şeyler yapabilmeliyiz düşüncesi çok önemli. Buradaki maddi boyuttan ziyade onunla duygu birlikteliği oluşturma, çocuklarımıza bu değeri vermek çok önemli" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise kermesin son derece önemli olduğunu ifade ederek,"Bizde böylesine sosyal bir projenin içerisinde olalım katılalım istedik. İnşallah çocuklarımızın hep güldüğü çocuklarımızın iç içe olduğu sağlık ve sıhhate yaşadıkları bir dünya düzenini bende buradan özellikle söylemek istedim. Böylesine bir sosyal duyarlılığa sahip olmaları son derece önemli. Çocuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program kapsamında ayrıca okulun konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

(Nİ-UY-

Lösemi Hastası Nisanur İçin Kermes Düzenledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Lösemi Hastası Nisanur İçin Kermes Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement