Lösemi Hastası Tuğçe ÖSYM'den Yanıt Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Tuğçe ÖSYM'den Yanıt Bekliyor

Lösemi Hastası Tuğçe ÖSYM\'den Yanıt Bekliyor

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Servisi'nde üç aydır akut lösemi teşhisiyle tedavi gören lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tuğçe Çaka, YGS'den 330 puan aldı.

05.05.2012 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Servisi'nde üç aydır akut lösemi teşhisiyle tedavi gören lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tuğçe Çaka, YGS'den 330 puan aldı. Şimdi LYS'ye hazırlanan, ancak doktorlarının kalabalık ortamın riskli olacağı konusunda uyardığı Tuğçe Çaka, özel ve steril bir odada sınava girebilmek için ÖSYM'ye başvurdu. Tuğçe Çaka'nın annesi Feden Çaka, "Kızım okumak istiyor. Bu nedenle ailesi olarak arkasındayız. Ancak başımıza bu talihsiz olay geldi" dedi.

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Tuğçe Çaka, geçen Şubat ayında aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Doktorlar bazı testlerin ardından genç kızın Akut Lösemi hastası olduğunu saptadı. 14 Şubat'tan bu yana kemoterapi tedavisi gören Tuğçe Çaka'nın yaşamının büyük bölümü Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Servisi'nde geçiyor.

Liseli Çaka, bir taraftan hastalığını yenmek için yoğun bir tedavi görürken, diğer taraftan da üniversite hayalleri kuruyor. Hastane odasındaki yatağında sınava hazırlandı. Genç kız, doktorların onay vermemesine rağmen hastaneden çıkıp Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi ve 330 puan aldı. Kanser hastası olan Çaka'nın şimdi tek isteği Haziran ayınd yapılacak Lisan Yerleştirme Sınıvı'na (LYS) girip üniversite hayallerine kavuşmak. Ancak, Hematoloji Servisi doktorları talihsiz kızın, kalabalık ortamlarda bulunmasının riskli olacağını belirtti.

ÖSYM'DEN CEVAP BEKLENİYOR

Tedavisini, hatta hayatını tehlikeye düşürecek olmasına karşın Tuğçe Çaka'nın üniversite sınavına yönelik ısrarı üzerine hastane yetkilileri çareyi ÖSYM'ye başvurmakta buldu. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne resmi yazı gönderip hayallerinin peşinden koşan Tuğçe'nin özel ve steril bir odada gözlemci eşliğinde sınava alınmasını istedi. Hastalığının ciddi boyutta olduğunu ve bu nedenle genç kızın diğer öğrencilerle sınıf düzeni içinde sınava girmesinin mümkün olmadığını belirten hastane yönetimi, ÖSYM'nin belirleyeceği bir merkezde tek kişilik özel hazırlanmış odada Tuğçe'yi sınava alıp alamayacaklarını sordu. Hem hastane yönetimi, hem de genç kız umutla ÖSYM'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

AİLESİ ARKASINDA

Tuğçe Çaka'nın annesi Feden Çaka, "Kızım okumak istiyor. Bu nedenle ailesi olarak arkasındayız. Ancak başımıza bu talihsiz olay geldi. Doktorlar karşı çıkmasına rağmen Tuğçe ilk sınava girdi ve ikinci sınava da girmek istiyor. Eğer ÖSYM, uygun ortamı sağlarsa kızım hayalini kurduğu üniversiteye bir adım daha yaklaşacak. Şimdi tüm aile ÖSYM'den gelecek mutlu haberi bekliyoruz" diye konuştu.

GELECEĞİ CEVABA BAĞLI

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarı, "Tuğçe Şubat ayından bu yana hastamız. Okuma konusunda ciddi bir azmi var. Biz de bunu hastane yönetimi olarak gördük ve Tuğçe için ÖSYM'ye resmi yazı gönderdik. Tuğçe'nin geleceği bu yazıya verilecek olumlu yanıtta. Aksi halde Tuğçe'nin kalabalık ortamlarda sınava girmesine, onun sağlığı açısından onay vermiyoruz. Tuğçe artık bizim kızımız gibi. Onun üniversite hayalleri de artık bizim hayalimiz oldu. Ben ÖSYM'nin bu konuda olumsuz bir yanıt vermeyeceğini düşünüyorum. Dilerim her şey istediğimiz gibi olur" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Tuğçe ÖSYM'den Yanıt Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement