Lösemi Tedavisinde Akıllı İlaç Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Lösemi Tedavisinde Akıllı İlaç Uygulaması

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde akut lösemi tedavisinde akıllı ilaç uygulamasına geçildi.

06.02.2018 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde akut lösemi tedavisinde akıllı ilaç uygulamasına geçildi.

Hastanede akut lösemiyle mücadele eden 19 yaşındaki Osman Aslan'a kemik iliği nakli yapılmasının ardından kanseri tekrar tetikleyecek az sayıdaki hücre için akıllı ilaç tedavisi uygulandı.

Aslan, akıllı ilaç tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kemik İliği Nakli ve Hemaferez Ünitesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Birol Güvenç, yaptığı açıklamada, uzman doktor Derya Dinçyürek ile Osman Aslan'da yapılan nakil sonrası "rezidüel" denilen az miktarda kanser hücresine rastladıklarını kaydetti.

Rezidüel hücrelerin kanseri tekrar başlatma olasılığının son derece yüksek olduğunu ifade eden Güvenç, bunun üzerine hastaya akıllı ilaç tedavisi uygulandığını belirtti.

Güvenç, hastanın uygulan bir kürlük tedaviden sonra sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösemi Tedavisinde Akıllı İlaç Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement