Lösemili Çocuklara 23 Nisan Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Lösemili Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

Lösemili Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çocuk Esirgeme Kurumunda bulunan çocukları ziyaret eden Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği çocuklar için hazırladığı hediyeleri dağıttı.

26.04.2010 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dernek üyeleri daha sonra Onkoloji Hastanesine giderek burada bulunan lösemili çocukların da bayramlarını kutlayarak hepsine ayrı ayrı armağanlar verdi. Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Pınar Topçuoğlu, yönetim kurulu üyeleri Hale Konukoğlu, Zeynep Konukoğlu, Ceren Severoğlu ve Hacer Özil'in yanı sıra dernek üyeleri Aybuken Yildirim, Aylin Burnukara, Tugba Özdil, Elif Yılankırkan, Didem Ozansoy, Tugba Ozan Ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özgün, ve Dernek Müdürü Ender Demircan katıldı.

Lösemili çocuklar için önceden alınan ve özenle paketlenerek hazırlanan hediyeler dernek üyeleri tarafından çocukların odalarına götürülerek birer birer teslim edildi. Karşılarında Empati Derneği üyelerini gören çocuklar mutluluklarını gözleyemediler. Empati Derneği yönetim kurulu başkan ve üyelerine sürpriz hazırlayan çocuklar ezberledikleri 23 Nisan ve Atatürk konulu şiirleri okuyunca dernek üyeleri gözyaşlarını tutamayarak duygulandılar.

Kanserin ilaçlar kadar sevgiyle de yenilebileceğini ifade eden Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Pınar Topçuoğlu " 23 Nisanı dolu dolu yaşıyoruz. Faaliyetlerimizi hafta içerisine yaydık. Bugün önce çocuk yuvasına gittik. Buradaki yavrularımızın bayramlarını kutlayarak olarla sohbet ettik. Daha sonra Onkoloji Hastanesinde yatmakta olan lösemili çocuklarımızı ziyarete geldi. Burada şifa bekleyen çocuklarımızı hayata bağlayan en güzel şey onlara ihtiyaç duydukları sevgiyi hissettirmek. Hayatın değerli olduğunu ve hayata tutunmanın gerekliliğini fark ettirmek. Bizler dernek üyelerimizle birlikte rutin olarak Onkoloji Hastanesine geliyoruz. Çocuklarımızla ilgileniyoruz. Hasta yakınlarıyla sohbet edip onlara moral veriyoruz. Onkoloji Hastanesi bahçesine bir kamelya yaptırdık. Çocuklarımız bahçeye çıktığında otursun ve dinlensinler diye. Bugün gerçekten çok mutlu olduk. Çocuklarımız bizlere güzel bir sürpriz yaptı ve hazırladıkları şiirleri okuyarak bizleri duygulandırdı. Diğer taraftan lösemili çocuklar için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan sınıfı ziyaret ederek öğretmenleri Nesibe Gerek'ten bilgiler aldık. Çocuklarımızın eğitimlerinin hastane içerisinde devam etmesinden de ayrıca mutlu olduk. Öğretmenleri Nesibe Gerek hanımefendiyi de yürekten kutluyoruz. Bizleri daima destekleyen Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özgün ve Dernek Müdürü Ender Demircan'a da teşekkür ediyoruz Bu çocukların sevgi, şefkat ve ilgiye ihtiyacı var. Umarım hepsi yakında sağlıklarına kavuşur ve yaşıtları gibi 23 Nisan'ları farklı mekânlarda kutlarlar" dedi.

Empati Derneğinin kurulduğu günden bu yana başarılı birçok işe imza attığına dikkat çeken Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özgün "Empati Derneği yönetim kurulunu ve üyelerini kutluyor, çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz. Dernek kurulduğu günden bu yana kansere yönelik başlattığımız savaşta daima yanımızda oldu. Lösemili çocuklarımıza çeşitli destekler sağladıkları gibi rütun ziyaretleriyle de onlara moral kaynağı oldular.

23 Nisan Ulusal Eğemezlik ve Çocuk Bayramlarını kutlamak için bu gün aramızda bulunan dernek üyeleri çocuklarımıza bu günün bayram olduğunu da hatırlattılar. Toplumun bu tür sosyal olaylara karşı duyarlı olması ve hastaları zaman zaman ziyaret etmesi onlara verilecek en büyük hediyedir. Lösemili çocuklarımız bugün Empati Derneği üyelerinden çok güzel hediyeler aldı. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir lösemili çocuğun Empati Derneği Başkanı Dr. Pınar Topçuoğlu'na bir buket çiçek vererek "Sizlere teşekkür ediyoruz. Bizi unutmadınız. Unutmayın bizleri" sözleri herkesi duygulandırırken çocuklar için Gaziantep Valiliği tarafından eğitime açılan sınıfta öğretmenlik yapan Nesibe Gerek "Meslek hayatımın en anlamlı hizmetini burada yapıyorum. Çocuklarımız her gün okula gidiyoruz diye hasta yataklarından fırlıyor ve ödevlerini yaparak sınıfa geliyorlar. Eğitim onlar için ayrı bir önem taşıyor. Kendimi şanslı hissediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lösemili Çocuklara 23 Nisan Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement