Lösemiye Dikkati Çekmek İçin Maskeyle Okula Geldiler - Son Dakika
Sağlık

Lösemiye Dikkati Çekmek İçin Maskeyle Okula Geldiler

Hatay'da Sümerler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, lösemi hastalığına dikkati çekmek ve hastalara destek konusunda farkındalık oluşturmak için maske takarak okula geldi.

02.11.2018 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da Sümerler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, lösemi hastalığına dikkati çekmek ve hastalara destek konusunda farkındalık oluşturmak için maske takarak okula geldi.

Defne ilçesindeki Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) kardeş okulu Sümerler Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir farkındalık projesi hazırladı.

Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler, maske takarak geldikleri okulda lösemili çocuklar için "Hepimiz Birimiz İçin" şarkısını seslendirdi, ardından ellerindeki balonları havaya bıraktı.

Lösemi hastası çocukların annelerinin yaptığı el işi ürünlerinin sergilendiği okulda, veliler LÖSEV'e bağışlanmak üzere ürünlerin satışın yaptı.

Okul müdürü Uğur Yurttagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemili çocukların ve ailelerinin yanında olduklarını göstermek için proje hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl ikinci kez bu tür etkinlik düzenlediklerini belirten Yurttagül, şöyle konuştu:

"Amacımız onların tedavilerine katkıda bulunmak. Bu hastalığın varlığını, bunun bir tedaviye ihtiyacı olduğunu ve LÖSEV'in de bu hastalıkla mücadele konusunda hasta yakınlarına yardım edip tedavilerini sağladığını biliyoruz. Hiçbir bireyin yarın hasta olmayacağının kimse garantisini veremez. Bu vesileyle öğrencilerimize maske dağıttık, onları içlerinde hissederek yardım ve destek duygularının artmasını sağlamak için böyle bir yönteme başvurduk."

Türkçe öğretmeni Hüsne Tutar ise, LÖSEV ile işbirliği yaparak lösemili çocukların annelerinin yapmış olduğu ürünleri satışa sunup vakfa katkı sağlayacaklarını anlattı.

Projeye velilerin de büyük destek verdiğini aktaran Tutar, "Biz onlara umut olmak istiyoruz. Onların sorunlarına dikkati çekmek istiyoruz. Umarım onların yüzünde bir gülümseme oluşturabiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Lösemiye Dikkati Çekmek İçin Maskeyle Okula Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement